Alkmaar Developer Meetup bij Herke ICT Group

De eerste Alkmaar Developer Meetup in 2020! En we starten het jaar goed, bij Herke ICT Group met het thema authenticatie en autorisatie. Aansluitend laten we het Herke Passport zien.

Inlogfunctionaliteit toevoegen aan je app is tegenwoordig relatief eenvoudig. Zodra de hoeveelheid API’s en clients groeit, wordt het lastiger om een veilig en gebruiksvriendelijk authenticatiesysteem te onderhouden. Cloudoplossingen bieden niet altijd de flexibiliteit die nodig is en zodra accounts eenmaal verdwenen zijn in de cloudoplossing, ben je volledig afhankelijk van externe partijen.

Herke ICT Group heeft een eigen authenticatie- en autorisatiesysteem ontwikkeld dat samenwerkt met bijvoorbeeld Microsoft’s Azure AD en Google’s Identity Platform, zonder volledig afhankelijk te zijn van deze partijen. Tijdens de demo’s laten developers zien hoe je gebruikers veilig laat inloggen, hoe je bepaalde functionaliteit afschermt op basis van rechten en permissies en hoe veel verschillende apps en services gebruik maken van de authenticatie- en autorisatiesystemen.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:00: deuren open, inloop met borrel en iets te eten
18:45: start demo's
19:45: afsluitende borrel

Aanmelden kan via de Alkmaar Developer Meetup.