Meetups

Meetups

Hoe blijf je constant op de hoogte van de laatste technieken en kun je evengoed een leuke, ontspannende avond hebben? Dat kan bij de IT=Alkmaar Meetups! Sluit je nu geheel vrijblijvend aan bij de Alkmaarse IT-community! 

Meetup in het teken van Enterprise Managed Kubernetes en Datadog

Yes, het kan en mag weer! Naast online kunnen we elkaar ook weer offline ontmoeten en dat gaan we doen op 12 april bij Cyso Group. Zoals vanouds beginnen we de avond met een hapje en een drankje om daarna informeel met elkaar kennis te delen. 

Hoe ziet de avond eruit?

  • 18:00 inloop met een hapje en drankje 
  • 18:45 start demo Enterprise Managed Kubernetes
  • 19:15 start demo over Logging & Metrics (oa. Datadog)
  • 19:45 borrel en afsluiting

Benieuwd geraakt? Meld je aan voor de meetup en we zien elkaar daar!

 

Talk 1: Kubernetes en containers, wat is het en wat kan je er mee? Maar nog veel belangrijker, waarom is het interessant om er mee te beginnen?

Ongetwijfeld heb je de termen Kubernetes, of mKaaS, of mK8s de laatste maanden wel eens voorbij zien komen. Om vervolgens in een enorm technische uitleg te belanden waardoor je de voordelen helemaal niet meer kon ontdekken.

Wij leggen graag uit wat Kubernetes is en waarom iedereen zo enthousiast is over deze techniek. Natuurlijk laten we het geheel ook gewoon zien en vertellen we welke voordelen met deze techniek zijn te behalen. Maar ook hoe eenvoudig en overzichtelijk het is als je kennis hebt gemaakt met ons dashboard. Gebruiksvriendelijkheid hebben wij hoog in het vaandel, en we doen er dan ook alles aan om het voor onze gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken om met Kubernetes te werken en inzicht te verkrijgen in verbruik.

Tijdens de aansluitende netwerkborrel is er de mogelijkheid om nog wat verder te praten over de specifieke mogelijkheden voor jouw organisatie.

 

Talk 2: Logging & Metrics (Datadog)

Logging & Metrics klinken niet als de meest interessante onderwerpen. Toch zijn ze onmisbaar om te bepalen waar bottlenecks & problemen in jouw applicaties zitten. In deze talk neemt Olaf Maas je mee in hoe ze bij Betty Blocks alle apps van no-code developers, die runnen op onze Elixir microservices, continue in de gaten houden met oa Datadog.

Aansluiten bij de IT=Alkmaar Meetup is gratis, maar aanmelden wel fijn. Dan zorgen wij dat er genoeg te eten en drinken is.

Sluit je aan bij de IT-community! 

Kom langs tijdens de IT=Alkmaar meetups en mis niets. Wij zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste technieken op een leuke en ontspannen manier. Dit doen we door meerdere keren per jaar een leuke avond te organiseren waarbij informatie en kennis delen centraal staat. Developers laten zien waar ze trots op zijn. Ze delen projecten, technieken of leggen een vraag voor aan de groep. 

De Alkmaar Developer Meetup is een community van developers, die los van projecten en werkgevers over hun werk willen praten. Dit doen we onder het genot van een hapje, drankje en met muziek. 

Onze meetups zijn altijd gratis en iedereen is welkom. Zien we jou ook binnenkort?

Welke Meetups heb ik gemist? 

Wil je weten welke Meetups we in het verleden georganiseerd hebben? Het volledige overzicht vind je op meetup.com. Onderwerpen die eerder aan bod kwamen zijn scenario driven development, ontwikkelen met Swift UI en Svelte, Authenticatie en autorisatie & Continuous Delivery Pipeline (Azure DevOps). 

Ook bij onze Meetups aansluiten? 

Zodra we weer een nieuwe Meetup organiseren, melden we dit als eerste in onze nieuwsbrief. Wil je hier ook bij zijn? Schrijf je dan snel in, dan ben je direct op de hoogte!