Meetups

IT=Alkmaar meetup @ Cyso

Op 12 oktober vindt de derde meetup van dit jaar plaats. We zijn dit keer te gast bij Cyso, de oudste onafhankelijke hostingprovider van Nederland.
Daar zit dus gegarandeerd veel kennis en ervaring. Zoveel zelfs, dat ze deze avond niet 1, maar 2 sprekers voor je in petto hebben!

We beginnen de avond met pizza en een drankje. Daarna maak je kennis met Cyso en hun visie, door deze twee presentaties:

“Observe by Cyso” bij Nick Douma
Observability is een belangrijk hulpmiddel in de toolkit van een Developer. Tijdens deze meetup leggen we als eerste de concepten achter Observability uit. Daarna laten we zien hoe je een applicatie geschikt kan maken voor het verzamelen van Metrics en Logs. Als laatste geven we een voorbeeld van hoe je deze gegevens kan gebruiken en visualiseren in nuttige dashboards.

“Op weg naar de groene cloud” bij Cathy de Geest
Green IT is belangrijk, maar hoe groen ben je eigenlijk? Hoe kijken grote bedrijven tegen dit duurzaamheidsonderwerp aan en verschilt dat met een kleinere organisatie? Hoe zit het met greenwashing? Fuga geeft antwoord op bovenstaande vragen en vertelt graag waar zelf tegenaan gelopen wordt gedurende de vergroening en welke duurzame oplossingen of maatregelen zijn genomen. Maar vooral: wat kan je er zelf aan doen?

De meetup is gratis bij te wonen, je hoeft je alleen maar even aan te melden:

Aanmelden voor meetup @ CYSO

Het programma op donderdag 12 oktober:

  • 17:15 uur: inloop
  • Tussen 17.30 en 18.00 uur: pizza en een drankje
  • 18.00 uur: start presentaties
  • 19.00 uur: einde presentaties, maar blijf gezellig nog even hangen om na te praten

Adres Cyso: Wognumsebuurt 3, 1817 BH Alkmaar

 

Benieuwd hoe zo’n meetup eruit ziet? Zie hier een video impressie van de gezellige meetup bij SnelStart:

 

Wat kan je verwachten bij de IT=Alkmaar meetups?

Kom langs tijdens de IT=Alkmaar meetups en mis niets. Zo blijf je op de hoogte van de laatste technieken op een leuke en ontspannen manier. We organiseren meerdere keren per jaar een leuke avond waarbij informatie en kennis delen centraal staat. Onze community laat zien waar ze trots op zijn. Ze delen projecten, technieken of leggen een vraag voor aan de groep. 

De Alkmaar Developer Meetup is een community van developers, die los van projecten en werkgevers over hun werk willen praten. Dit doen we onder het genot van pizza en een drankje. 

Onze meetups zijn altijd gratis en iedereen is welkom. Zien we jou ook binnenkort?

Zodra we weer een nieuwe meetup organiseren, melden we dit als eerste in onze nieuwsbrief. Wil je hier ook bij zijn? Schrijf je dan snel in, dan ben je direct op de hoogte!