Webinars

Webinars van IT=Alkmaar

Tijdens onze webinars laten de bedrijven in een uur tijd zien wat ze maken, hoe ze dit doen en leggen ze de basis uit. Zodat ook jij deze nieuwe technieken kunt gaan proberen. Van het ontwikkelen van een API tot het kraken van een PKI en van het bouwen van een app tot een omzetstijging van 45% in een maand tijd. Ontzettend interessante informatie die wij jou dan ook niet willen onthouden! Op het platform van de Alkmaarse IT-Week hebben we veel van onze webinars voor je verzameld. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees dan snel hieronder verder. 

No-code applicatieontwikkeling | Betty Blocks

In dit tweedelige webinar neemt Odin van Dijk je mee in de wereld van Betty Blocks aan de hand van een showcase en een demo. In het eerste gedeelte wordt een app getoond die is opgebouwd met het platform. Je ziet welke functionaliteiten mogelijk zijn en hoe deze naar wens samengevoegd kunnen worden. Het tweede gedeelte is wat praktischer. Hierin wordt een projectmanagementapp gebouwd in Betty Blocks. Odin laat zien hoe je binnen Betty Blocks vrij eenvoudig je eigen datamodel kunt opbouwen en hoe je dit wijzigt in de backoffice. 

Benieuwd naar het verhaal van Odin en Betty Blocks? Klik dan hier

Svelte – Een duizend-en-een framework | Triple

Tijdens dit webinar vertelt Thomas van Dam meer over Svelte. Waarom zijn er zoveel JavaScript frameworks? En wat maakt Svelte onderscheidend tussen dit aanbod? Thomas vergelijkt Svelte met een aantal belangrijke frameworks en laat de verschillen en verbeterpunten zien. 

Ook benieuwd naar deze verschillen en verbeterpunten? Klik dan hier.

Het ontwikkelen van een API | Xolphin

Tijdens dit webinar ga je samen met Ivo Geersen in 30 minuten een API bouwen. Deze generieke webinar is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in eigen systeemontwikkeling. Na een kleine theoretische introductie worden er diverse tools toegepast om een basis setup te maken. Dit webinar is hierdoor laagdrempelig en zeer geschikt voor beginners, een soort ‘rapid API development voor dummies’! 

Ook benieuwd hoe je in 30 minuten een API bouwt? Klik dan hier.

Encryptie gekraakt | Xolphin

Hoe kraak je een PKI? Tijdens dit tweedelige webinar vertelt Ivo Geersen meer over het uitgeven van SSL-certificaten en digitale handtekeningen voor de beveiliging van websites, code en digitale documenten. Hij laat echter ook zien hoe oudere vormen van encryptie, die inmiddels achterhaald zijn omdat o.a. de rekenkracht toeneemt, gekraakt kunnen worden. 

Ook geïnteresseerd in cybersecurity?

SnelStart – Naar productie in 30 minuten | Selenium UI

In dit webinar laat Bart van der Vliet zien hoe je met Selenium als test tool met behoud van kwaliteit snel naar productie kunt. Selenium bouwt zelf testen en integreert deze in de Azure Devops Release Pipeline. Bovendien krijg je nuttige tips voor het zelf opzetten van een Selenium test suite. 

Benieuwd hoe dat werkt?

Meer omzet uit je e-commerce omgeving | Bluedesk

Tijdens dit webinar nemen Harry van Rossum, Barry Tempelaar en Roy Rijkers je mee in het succesverhaal van Ongediertewinkel.nl. Eén maand na de overstap naar de vernieuwde e-commerce omgeving van Bluedesk zag Ongediertewinkel.nl de omzet met 45% stijgen en het aantal transacties met 54%! Ongekende cijfers natuurlijk. 

Benieuwd hoe dat kan?

Veilig internet voor iedereen | Cyso Group

Internet is een basisvoorziening geworden in de huidige maatschappij. We zijn 24/7 verbonden en doen praktisch alles online. Het is daarom belangrijk dat internet veilig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan online beleggen of internetbankieren, waarbij het vanzelfsprekend is dat gegevens goed beveiligd worden. Toch is veilig internet meer dan enkel het buitenhouden van cybercriminelen. 

Tjebbe de Winter vertelt hier waarom.

Citizen Development uitgelegd | Betty Blocks

De vraag naar software groeit exponentieel, maar tegelijkertijd hebben we niet genoeg ervaren developers die die vraag kunnen bedienen. Hierdoor ontstaat stagnatie in innovatie en uiteindelijk remt het de groei van ondernemingen. Victor Küppers geeft in zijn presentatie inzicht in de markt, de spelers, hun visie en hoe organisaties Citizen Development kunnen starten en schalen. 

Benieuwd naar de visie van Betty Blocks? Klik dan hier. 

Waar staat de hosting markt over vijf jaar? | Ekco 

De ontwikkelingen binnen hosting volgen elkaar in rap tempo op. De grote vraag is dan ook hoe de markt er over vijf jaar uit zal zien. Zal containerization de standaard worden? Overleven de private cloud providers, of slaan de public cloud providers definitief hun slag? Hoe ziet de werkplek er over vijf jaar van nu uit? 

Jeroen van den Nouwland vertelt hier hoe hij denkt dat de markt er over vijf jaar uitziet. 

Duurzame innovatie: Nieuwer!= Altijd beter, en ‘hoe snel is te snel?’ | Create 

Innovatie heeft binnen de IT-wereld een bijna mythische omvang aangenomen. Iedereen claimt zijn of haar markt te revolutioneren en als het even kan maakt men door het gebruik van hun producten de wereld ‘een betere plek’. Maar wat is nu de beste manier om te innoveren? Tijdens deze presentatie wil Tim Aardenburg je overtuigen dat door focus, overzicht en rust er op duurzamer wijze ontwikkeld kan worden, en dat de producten die hieruit voortkomen van hogere waarde zijn. 

Benieuwd naar Tim zijn verhaal? Klik dan hier.