IT=Alkmaar Event

IT=Alkmaar Event!

Wat hebben topsport en ICT met elkaar te maken? Niets. En tegelijkertijd alles. Want zowel in de (top)sportwereld als in de ICT draait alles om innovatie, data en het beste uit jezelf, bedrijf of product halen.

Tijdens het IT=Alkmaar Event praten we je bij over het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van ICT.

Dit jaar op een nieuwe, ruimere locatie, met meer sprekers en workshops en meer ruimte voor een drankje en muziek. 

Schrijf je nu snel, gratis, in!

The Future of Sports, Fans and Beyond | 20:45 | Grote Zaal

Voor sport is altijd passie te vinden, maar op welke manier kunnen technologische ontwikkelingen ingezet worden om sport actiever te beleven? Welke tools zullen er in de toekomst gebruikt worden om wedstrijden te analyseren en coaches aan te scherpen? Door Artificial Intelligence in te zetten kan sportervaring naar een nieuw niveau gebracht worden. Beyond Sports geeft een kijkje in de toekomst op het gebied van IT in de sportwereld.

Beyond Sports bundelt sport, passie, wetenschap en technologie om spraakmakende IT-veranderingen in de sportwereld te maken. Ze ontwikkelen IT-oplossingen om op nieuwe manieren sport te beleven, te trainen en wedstrijden te analyseren. Zo kunnen bijvoorbeeld revaliderende voetbalspelers alvast oefenen op het virtuele veld en maken wij wedstrijdanalyses met virtuele tools mogelijk bij Fox Sport en Sky Sports.

Winners Mindset | 19:45 | Grote Zaal

Maarten -ex tophockey coach- vertaalt zijn praktische sportkennis en -ervaring naar het (bedrijfs)leven om ieder team of individu optimaal te laten presteren. Hij gelooft dat iedereen uniek en in staat is om zich altijd uit te dagen en te ontwikkelen. Continu hebben we interactie met mensen om ons heen en jij hebt meer invloed op je omgeving dan veel mensen denken. Om je eigen ontwikkeling te versnellen wil je eerst inzicht krijgen in jouw eigen rol binnen deze (team)dynamiek. Wat is het huidige spelbeeld van jouw acties en reacties? Hoe maak je jouw eigen talenten nu zichtbaar? Wat wil je nu graag verbeteren aan je eigen spel? Wat is de sleutel van jouw doorzettingsvermogen om jouw ontwikkeling te versnellen?
 
In deze workshop leer je de kracht van een winnersmindset en hoe je deze kunt integreren in jouw dagelijkse leven. Daag jezelf uit, vergroot je persoonlijke impact en profileer jezelf binnen welk team dan ook. 

Herbert Dijkstra | 18:30 | Grote Zaal

Herbert Dijkstra is een ex-topsporter uit de schaats- en fietswereld en doet al ruim 25 jaar verslag voor de NOS op beide onderdelen. In 1988 stond Herbert nog zelf op het ijs tijdens de Olympische winterspelen van Calgary en in de periode daarna heeft hij geen enkele Olympische Spelen of Tour de France gemist als sporter en verslaggever.

Herbert Dijkstra heeft de sportwereld zien veranderen en verzamelt hierover  (waargebeurde) verhalen. Het zijn vaak grappige anekdotes, maar geeft ook een bijzonder inkijkje in de wereld van windtunnels, aerodynamica, trainingsmethodes, hoogtestages, teamgeest en omgaan met tegenslag.

“In de loop der jaren is er met betrekking tot informatie-technologie nogal wat veranderd. Het is interessant om als oud-topsporter met de wetenschap van nu terug te kijken en er achter te komen wat je toen allemaal fout deed. Records worden uiteindelijk altijd verbeterd, ook al hadden we dat 25 jaar geleden nooit gedacht. ”

 

Workshops 

Meer leren tijdens het event?

Dat kan tijdens een van de workshops. Vanaf week 43 is het mogelijk om je in te schrijven voor de verschillende onderdelen.

Touch Down

Development en design frameworks

Start om 19:45 en om 20:45

Hoe kun je snelle, consistente en veilige applicaties maken met behulp van Design Systems, moderne API’s en Bots?

Tijdens deze workshop zie je hoe de techniek werkt, leer je hoe je deze systemen met elkaar verbindt aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk. 

Time Out

Workshop Infrastructure as Code 

Deel 1- 19:45/Deel 2- 20:45

Doormiddel van Terraform gaan laten we je stap voor stap zien hoe je een cloud application platform kan uitrollen met code. Neem je laptop mee en je kan aan het einde van de workshop zelf geautomatiseerd een volledig applicatie platform uitrollen met 1 druk op de knop.

Voor deze workshop zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. De workshop is verdeeld over 2x 45 minuten.

Surplace

Google Tag Manager

Start om 19:45 en om 20:45

Google Tag Manager als essentiële brug tussen techniek en marketing.

Techniek en marketing dienen tegenwoordig intensief samen te werken om online het maximale resultaat te behalen.

In deze workshop laten we hands-on zien hoe wij Google Tag Manager inzetten voor onze klanten en wat dit concreet kan opleveren.

Schermzaal

Ancient art & modern sport 

Start om 19:45

Schermen is een combinatie van snelheid, strategie en techniek, snelschaken met lichaam en geest. Schermers worden gekenmerkt door een competitieve en tactische instelling, waar snel schakelen en anticiperen belangrijke onderdelen zijn. Maak daarom zelf kennis met deze bijzondere sport!

Tijdens de workshop schermen ga je aan de slag gaan met het degen. Na een korte uitleg over de uitrusting en instructie, gaan de deelnemers over in een korte  tweegevecht aan te gaan.

Wie, wat, waar?

Wanneer?

Woensdagavond 13 november.

Waar?

De Meent Bauerfeind in Alkmaar.

Hoe laat?

Deuren open om 17:30 – programma duurt tot ongeveer 22:00.

Parkeren?

Dat kan naast de Meent Bauerfeind of aan de overkant, naast de McDonalds en de Wielerbaan.

Aanmelden is gratis en kan hieronder.

Aanmelden

Het hele programma

Partners

Partners

Doelstelling

In hac habitasse platea dictumst. Curabitur at lacus ac velit ornare lobortis. Curabitur a felis in nunc fringilla tristique. Morbi mattis ullamcorper velit. Phasellus gravida semper nisi. Nullam vel sem. Pellentesque libero tortor

Missie

In hac habitasse platea dictumst. Curabitur at lacus ac velit ornare lobortis. Curabitur a felis in nunc fringilla tristique. Morbi mattis ullamcorper velit. Phasellus gravida semper nisi. Nullam vel sem. Pellentesque libero tortor

Visie

In hac habitasse platea dictumst. Curabitur at lacus ac velit ornare lobortis. Curabitur a felis in nunc fringilla tristique. Morbi mattis ullamcorper velit. Phasellus gravida semper nisi. Nullam vel sem. Pellentesque libero tortor