IT in Noord-Holland

Werken in de IT in Noord-Holland

Noord-Holland heeft het allemaal. Omgeven door water aan drie kanten heeft deze provincie een unieke ligging. Naast weidse uitzichten en weilanden in de kop van Noord-Holland heeft de provincie met Alkmaar, Haarlem en Amsterdam grote steden met een enorme aantrekkingskracht op diverse doelgroepen. Niet alleen toeristen, maar ook potentiële werknemers worden aangetrokken door grote, soms internationaal opererende bedrijven, die in deze steden gevestigd zijn.  

Wie aan IT in Noord-Holland denkt, komt al snel uit bij de grote datacenters in de Wieringermeer. Maar werken in de IT in Noord-Holland is veel meer dan dat. Door de goede bereikbaarheid leent de provincie zich uitstekend voor professionals die in rust willen wonen, maar in de grote stad willen werken.   

In Noord-Holland is altijd wat te doen. Wil je als eerste op de hoogte zijn over het laatste nieuws uit de regionale IT-sector?

Op zoek naar de diversiteit van de Noord-Hollandse IT

Zo divers als Noord-Holland zelf is, zo divers is ook de IT in Noord-Holland. In de steden vind je grote bedrijven die enorme IT-afdelingen hebben om alles in goede banen te leiden. Het zijn vaak uitdagende multinationals en een leerschool voor iedereen die aspiraties heeft in de IT.

Maar ook buiten de grote steden vind je steeds meer bedrijven die met hun IT vol in ontwikkeling zijn. De lokale bedrijven zorgen met de allernieuwste technieken op IT-gebied voor aansprekende mogelijkheden om een carrière in de IT op te bouwen. Deze bedrijven worden meer en meer onmisbaar voor de internationale merken, maar ook lokale organisaties besteden hun IT-kennis steeds vaker uit.

Je ziet, werken in de IT in Noord-Holland is divers, uitdagend, internationaal en gericht op de toekomst. 

Ben jij op zoek naar de diversiteit van de IT in Noord-Holland? Bekijk dan onze vacaturepagina

Wonen in Noord-Holland

De prachtige natuur, veelzijdig met bos, strand, duin en weiland. Mooie steden vol in ontwikkeling, die historie ademen en ‘s avonds een bruisend middelpunt vormen. In het veelzijdige Noord-Holland is het goed toeven. Wonen in Noord-Holland kan op vele manieren. Het is maar net in welke situatie je verkeert en waar je wensen liggen.

Amsterdam, Haarlem en Alkmaar hebben voor jong en oud mogelijkheden om te wonen. Wil je in de dynamiek van de binnenstad wonen of in de rust van één van de groene buitenwijken. Het is allemaal mogelijk. En de mooiste plekken zijn gewoon Hollands op de fiets te bereiken.  

Woningen die beter betaalbaar zijn vind je in de kop van Noord-Holland en rondom de Randstad. Hier kan je volop van je rust genieten en jezelf ontwikkelen. Niet alleen merk je dat deze locaties in Noord-Holland heel groen zijn, er is ook genoeg levendigheid. De combinatie is één van de grootste pluspunten van het wonen en werken in Noord-Holland. Aan de ene kant de rust en ruimte van wonen in het groen en aan de andere kant het bijzondere stadsleven. En bovendien allemaal goed te bereiken met het openbaar vervoer of zelfs op de fiets. 

Alles dichtbij en duurzaam

Wonen en werken in Noord-Holland betekent dat je alles dichtbij hebt. Op de fiets kan je op heel veel plekken komen. Maar ook met het openbaar vervoer kan je prima door Noord-Holland reizen. Met de trein stap je uit in het Centrum van Amsterdam en Haarlem of vlakbij de boot naar Texel. Eenmaal in het centrum van de grote steden kan je te voet, op de fiets of met de bus of tram gemakkelijk op jouw plaats van bestemming komen. Dus werken bij een bedrijf dat wereldwijd opereert en dan op de fiets terug naar huis. In Noord-Holland is het mogelijk.

De infrastructuur in Noord-Holland leent zich als geen ander voor woon-werkverkeer. De provincie gaat bovendien de aanleg en het beheer van de infra verduurzamen. CO2-reductie, schonere lucht, klimaatadaptatie en het versterken van de biodiversiteit. Zo draagt de provincie haar steentje bij aan een fijne woonomgeving, maar zeker ook aan een goede werkomgeving voor de toekomst.

Vacatures in de IT in Noord-Holland

IT-strategen, IT-managers, IT-beheerders of een traineeship in de IT. Niet alleen het woonklimaat is ideaal, maar ook het werkklimaat. In Noord-Holland is de vraag naar IT-medewerkers ontzettend groot. Het is een vakgebied dat altijd in ontwikkeling is en met de tijd mee moet gaan. De technische verbeteringen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor er altijd een uitdaging ligt.

Wil jij carrière maken in de IT van Noord-Holland? Bekijk alle vacatures.

Haal het beste uit IT

Waar goed duidelijk wordt wat er mogelijk is in de IT in Noord-Holland is tijdens de Alkmaarse IT-Week. Verschillende lokale ondernemers deelden hier hun verhaal. Zij gaan geen uitdaging uit de weg. De webinars van deze Noord-Hollandse ondernemers zijn uiteraard bij ons terug te kijken.