Ali Saad, software engineer bij SnelStart

Ali Saad

Ali Saad, software engineer bij SnelStart

08-03-2022

Ali Saad werkt als software engineer bij SnelStart in Alkmaar. Hier werkt hij dagelijks aan technische boekhoudoplossingen voor ondernemers. Ali vertelt graag over zijn werk, zijn ervaring in IT en het belang van werkplezier en een prettige werkgever. 

Al langer weten we dat spelletjes een mooi middel zijn om kinderen en volwassenen in aanraking te brengen met programmeren. Zo leren mensen dat programmeren helemaal geen droge baan is, maar juist veel creativiteit en probleemoplossend vermogen vereist. Ook Ali maakte kennis met programmeren via een spel. “Als kind wist ik nog niet dat ik de IT in wilde. Eigenlijk kwam die interesse pas vier jaar geleden toen ik online een spel speelde. Ik had nog nooit geprogrammeerd en dit spel was mijn eerste ervaring hiermee, dit beviel zo goed dat ik meer informatie hierover ging opzoeken. Na veel online research heb ik besloten om een opleiding in de richting software development te volgen.”

Opleiding
“Ik heb afgelopen jaar de opleiding software development op het MBO 4 afgerond. Toen ik van mijn opleiding de opdracht kreeg om op zoek te gaan naar een stageplek, ben ik online gaan zoeken naar bedrijven die gebruik maken van de technologieën waar waar ik interesse in heb, zoals C#, JavaScript en Angular. Zo kwam ik al snel bij SnelStart terecht.”

SnelStart applicatie
“Mijn team is continu bezig met de ontwikkeling en verbetering van de SnelStart applicatie. Het is een grote applicatie en het werk is verdeeld over verschillende teams.” Continu werken aan een applicatie klinkt misschien eentonig, maar dat is het volgens Ali zeker niet. “Ik begin mijn dag met het checken van mijn mailbox. Vervolgens sluit ik aan bij de dagelijkse team meeting waarin we bespreken wat er de dag ervoor is gedaan en wat er op de planning staat. Na de meeting ga ik aan de slag met mijn werkzaamheden. Een mooi voorbeeld van een project waar we nu aan werken is project Lego. Tijdens dit project werken we aan het in kleine losse blokjes bouwen van snelstart applicatie.”

Werken in de Alkmaarse-IT
Het werken in de Alkmaarse IT-sector bevalt Ali erg goed. “Ik leer elke dag iets nieuws en werk met de laatste technologieën. Ook binnen SnelStart heb ik inmiddels mijn plek gevonden. Ik krijg veel vrijheid en zelfstandigheid in mijn baan. Zo mag ik zelf beslissen waar ik het liefst werk en hoe ik mijn werk indeel. Ook de sfeer op kantoor is goed. In de pauzes zijn collega’s regelmatig aan het voetballen, tafeltennissen of gamen. Het voelt echt als een familiebedrijf, dat werkt erg prettig.”

Toekomst
Ali heeft de toekomst nog niet helemaal uitgestippeld, maar één ding is zeker: hij wil zich verder ontwikkelen als software engineer. “Ik heb nog geen idee waar ik mezelf over tien jaar zie. Ik wil me wel graag verder specialiseren als software engineer. Daarom ben ik nu bezig met een duale opleiding op HBO niveau. Ik werk vier dagen per week bij SnelStart en ben één dag per week gefocust op mijn opleiding. Daarnaast verdiep ik me in andere technische talen zodat ik op den duur door kan groeien naar senior developer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel