Hoe ziet het werk van een developer bij Xolphin eruit?

Hoe ziet het werk van een developer bij Xolphin eruit?

08-01-2021

IT=Alkmaar is een samenwerking van elf Alkmaarse IT-bedrijven. Bedrijven die allemaal hun eigen expertise, werkwijze en bedrijfscultuur hebben. Om die reden interviewen we elke week een medewerker van één van die bedrijven om meer over hen te weten te komen. Deze week maken we kennis met Mike van Diepen, developer bij Xolphin.

 

Mike, wat voor bedrijf is Xolphin?
Xolphin is een Alkmaars internetbedrijf dat vooral focust op internet security, op het certificeren van PDF’s, op websitebeveiliging en encryptie. We leveren SSL-certificaten en digitale handtekeningen. Als developer werken wij voornamelijk aan ons eigen code-base, alles is intern, maar we werken ook met diverse grotere frameworks.

 

Hoe ben je hier terechtgekomen?
Ik ben bij Xolphin terechtgekomen via Indeed. Ik had bij een paar bedrijven gesolliciteerd en Xolphin was eigenlijk de eerste die reageerde. Het was het bedrijf dat bovenaan mijn lijstje stond, vooral omdat ze wat hoger level development doen. Alles is custom en voor het bedrijf zelf. Dit sloot heel goed aan bij waar ik naar op zoek was. Na een paar gesprekken te hebben gehad met mijn teamleider Ivo, was er eigenlijk al gelijk een klik; het matchte heel goed.

 

Hoe zou je de bedrijfscultuur binnen Xolphin beschrijven?
Ik ben middenin de coronacrisis begonnen, dus ik ken het bedrijf niet anders dan dat iedereen vooral thuiswerkt. Ondanks dat het rustig is op kantoor – zeventig procent werkt thuis – is het er altijd supergezellig. Iedereen kent elkaar. Totaal zijn we met een mannetje of dertig en er is wel echt een band. Afgelopen week was er nog een digitale pubquiz en van de zomer hebben we een barbecue gehad. Dus ondanks dat het lastig is, worden er zo nu en dan evengoed nog wel activiteiten georganiseerd.

 

Kun je me iets meer vertellen over jullie werkwijze?
Omdat alles intern is, verloopt de communicatie van collega tot collega heel fijn; je weet gelijk wat er aan de hand is en wat er fout gaat. Dat is wel een groot verschil met andere IT-bedrijven die bijvoorbeeld websites voor meerdere klanten maken. Aangezien je dan vaak nog een tussenstap hebt, of moet wachten op de klant. Hier is alles intern en lekker direct. De dingen die je doet zijn vaak gelijk zichtbaar voor de klant of voor intern gebruik. Wij gebruiken natuurlijk wel methodes zoals scrum, waaronder ook stand ups en we hebben dingen opgezet om het werk in de gaten te houden. Maar dit is misschien niet zo uitgebreid als bij een groot bedrijf waar ze bijvoorbeeld dertig man op development hebben, omdat wij natuurlijk al vrij direct naar elkaar communiceren.

 

Welke technieken gebruiken jullie?
De technieken die we gebruiken zijn bijvoorbeeld Git, voor version management, PHP voor de backend en JavaScript voor de frontend. Voornamelijk programmeren we in PHP, ongeveer 90%. Voor het backend development-proces gebruiken wij frameworks als Laravel en een lichte versie van Laravel, Lumen. Dat gebruiken wij voor de ontwikkeling van onze API(s). Daarnaast hebben we ook een eigen maatwerksysteem. Het is lastig uitleggen hoe dat werkt, maar het is in ieder geval goed geprogrammeerd en volgt architectuurprincipes die in software development belangrijk zijn.

 

Wat is het meest uitdagende project waar je de afgelopen tijd aan hebt gewerkt?
Xolphin is recentelijk overgenomen door Sectigo. We hebben veel met hen samengewerkt om een grote, nieuwe feature uit te brengen. Ik weet niet helemaal zeker of deze al is uitgebracht, dus ik kan er nog niet veel over vertellen. Verder hebben wij updates gedaan van Laravel en Lumen en hebben we een hoop applicaties in Docker gezet. Met Docker isoleer je de lokale ontwikkelingsomgeving, waardoor iedere applicatie hetzelfde werkt bij iedere developer.

 

Wat onderscheidt jullie van de concurrentie?
Ons validatieteam is ’top of the line’ op het gebied van SSL-certificaten. Wij zijn altijd heel snel in het uitrollen van certificaten en het valideren van het certificaattype. Je hebt natuurlijk meerdere certificaattypes en dat gaat op meerdere levels van validatie, afhankelijk van je type. Xolphin is daarin een van de – al dan niet dé – beste in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel