Geboren en getogen Alkmaarder thuis in sales bij Betty Blocks

sales & marketing

Geboren en getogen Alkmaarder thuis in sales bij Betty Blocks

04-03-2022

Betty Blocks is toch wel één van de bekendste IT-bedrijven in Alkmaar. Maar ondanks die bekendheid en de groei die het bedrijf doormaakt is ook veel hetzelfde gebleven. Rodney Wijdenbosch (31) liep twaalf jaar geleden stage bij app-ontwikkelaar Holder (in 2019 overgenomen door Betty Blocks) en is sinds kort in dienst getreden als Sales Development representative. In een gesprek hebben we het met Rodney over de bedrijfscultuur, over zijn werk en over Alkmaar. 

 

“Ik heb commerciële economie gestudeerd, daar doorgegroeid van mbo en hbo”, vertelt Rodney. “Na mijn studie heb ik voornamelijk in e-commerce en online marketing gewerkt. Maar het contact met Chris en Tim is tijdens mijn stage al gelegd. We zijn elkaar blijven volgen. Vandaar dat ik nu bij Betty Blocks heb gesolliciteerd. Twaalf jaar terug waren ze met 8 of 9 man. En ze zijn natuurlijk flink doorgegroeid naar waar het nu is.”

 

Cultuur
De groei van het bedrijf heeft natuurlijk wel invloed gehad op de bedrijfsvoering. Toch ziet de geboren Alkmaarder dat veel dingen onveranderd zijn. “Natuurlijk is het professioneler geworden in de loop van de jaren. Maar er is ook veel nog hetzelfde. Er werken best veel mensen die ik nog van 12 jaar geleden ken. Ik vind het mooi te zien dat de directie gewoon nog rondloopt en altijd aanspreekbaar is. Die open deuren cultuur is er nog steeds. Betty Blocks is voor mij ambitie, groei en een fijne bedrijfscultuur. Voor degenen die hier al zo lang werken is het een familie. Voor mij is dat nog iets te vroeg om te zeggen, ik werk er nog maar 2 maanden, maar dat zie en voel ik wel om me heen.”


Kracht
De functie van Rodney is Sales Development representative (SDR). Maar wat houdt het precies in? “Ik benader potentiële klanten via telefoon, LinkedIn, e-mail en op evenementen als die straks weer doorgaan. Hierbij plan ik verschillende meetings met hen in om zo de verschillende behoeftes beter te begrijpen. We bekijken dan of Betty Blocks van toegevoegde waarde kan zijn. Daar ligt ook mijn kracht, om de potentiële klant goed te leren kennen en mee te denken. Zo worden eventuele problemen opgelost op een manier waar iedereen blij mee is. Hiervoor werkte ik bij een callcenter. Dat betekende scoren zonder de achtergrond te kennen van de betreffende persoon die je aan de lijn hebt. Dan ligt mijn huidige functie mij toch een stuk beter.”

Geboren en getogen in Alkmaar kent de stad dus geen geheimen meer voor Rodney. “Voor mij is het als vanouds, een gezellige stad met een leuk centrum. Je hebt van alles wat. Als je eens ergens anders naar toe wilt, Amsterdam of Haarlem, dan ben je daar in een half uurtje. Voor mij dus ideaal om hier te ook te gaan werken. De IT is nieuw voor mij en eerlijk, ik kende niet heel veel IT-bedrijven. Vanzelfsprekend ben ik bij Betty Blocks uitgekomen bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Voor mij heeft het bedrijf alleen maar pluspunten.”

 

Groei
Ook met het oog op later lijkt Betty Blocks een werkgever waar letterlijk en figuurlijk groei in zit. “Ik zie veel collega’s promotie maken van SDR naar Account executive. Dat is ook een stap die ik uiteindelijk wil maken. Wat ik zie van het bedrijf, wie er allemaal doorgroeit en hoe lang collega’s er al werken. Dan weet ik zeker dat ik ook stappen ga maken binnen het bedrijf. Eerst maar eens een jaar in deze rol en dan in jaar twee doorgroeien.”

Jong talent is daarom ook altijd welkom bij Betty Blocks. Rodney: “Wat je veel ziet is dat ze beginnen met een stage en dat ze vanuit die stage worden aangenomen. Een collega is binnen zes jaar van een stage doorgegroeid naar VP Sales. Dat is toch bijzonder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel