HealthConnected sluit zich aan bij IT=Alkmaar

HealthConnected sluit zich aan bij IT=Alkmaar

08-09-2020

HealthConnected is hét ICT platform dat de eerstelijnszorg voor patiënten en zorgverleners helpt verbeteren. Met HealthConnected kunnen eerstelijnszorgverleners op een veilige manier registreren, verwijzen, consulteren en aanvragen indienen. Het platform is aangevuld met een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en functionaliteiten op maat voor de verschillende typen zorgverleners in de eerstelijn. 

‘De zorgvraag in de huisartsen- en eerstelijnszorg neemt toe, zowel in aantallen als in zwaarte. Verbetering van samenwerking binnen de eerstelijn, maar ook tussen de eerstelijn, tweedelijn en met het sociale domein is daarbij cruciaal. Ons platform is daarop het antwoord.’ aldus Paul Witteman, directeur van HealthConnected.

Platform voor zorgprofessionals

Het aanbod aan ICT systemen in de eerstelijnszorg is gefragmenteerd. Er is een toenemende behoefte aan een integraal platform dat kan koppelen met meerdere systemen. Voor de communicatie tussen zorg- en hulpverleners onderling is er vooral bij patiëntgroepen met multidisciplinaire hulpverlening behoefte aan betere systemen om informatie op een veilige en eenvoudige manier tussen zorgverleners uit te wisselen.  “De patiënt is maar één keer ingevoerd en hoeft dus ook op maar één punt eventuele gegevens te wijzigen. Zorgverleners hebben enkel toegang tot delen van het dossier waartoe zij krachtens hun functie (rol) recht op hebben. Op die manier kunnen professionals op een veilige manier verslagleggen en informatie delen met zorgverleners in de eerstelijn.”

Over IT=Alkmaar

IT=Alkmaar is een initiatief van de bedrijven Cyso Group, Triple, Betty Blocks, Nedvice ICT, Cloud2, Create, Snelstart en Bluedesk. In de zomer van 2018 sloegen zij de handen ineen met als doel Alkmaar als ICT stad op de kaart zetten. In 2020 zijn ook Xolphin en HealthConnected aangesloten. Samen laten deze bedrijven zien wat Alkmaar te bieden heeft op het gebied van ICT, bieden een platform, organiseren events en werken samen met opleiders in de regio.

Meer informatie over deelnemende partijen en events is te vinden op itisalkmaar.nl.Wil je meer weten over Health Connected? Neem dan een kijkje op www.healthconnected.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel