Alles weten over Cyso Group? Dat kan, lees in dit artikel hoe de werkweek van developer Sanne eruit ziet.

Sanne, zou je me iets meer kunnen vertellen over Cyso? 

Wij leveren managed internet services, platformen en infrastructuren en we beheren bedrijfskritische applicaties. We begeleiden onze klanten bij hun IT-vraagstukken en leveren daarbij maatwerk, denk bijvoorbeeld aan cloud oplossingen, hosting voor de zakelijke markt en security. Wij bieden tools aan om cyberaanvallen te detecteren, te stoppen en de bron te achterhalen.

Hoe is de bedrijfscultuur bij jullie? 

Die is informeel, integer, warm en sociaal. Als bedrijf is het een heel fijne werkgever, met goede arbeidsvoorwaarden. Ik heb ook wel eens in andere branches gewerkt en daar is de cultuur veel meer gehaast, waarbij je soms over je grens gaat. Mijn ervaring in de IT, en ook bij Cyso, is dat er toch gedacht wordt aan het behouden van je sustainable pace. Ik denk dat dat gezonder is en ook een positieve uitwerking heeft op de productiviteit. 

Zou je me iets kunnen vertellen over de werkwijze van het bedrijf? 

We werken met scrum, op een agile manier. Door continu te itereren en als teams met elkaar te blijven communiceren wordt de dienstverlening optimaal uitgevoerd.

 

Welke technieken gebruiken jullie bij Cyso? 

Binnen Cyso hechten we veel waarde aan open source tools. We maken veel gebruik van Apache, Linux, Kubernetes, MySQL, Elasticsearch en Python. In mijn dagelijkse werkzaamheden werk ik veel met frameworks voor Python (Flask, FastAPI) en Javascript (Vue). We dragen ook geregeld bij aan open source projecten. Zo heeft ons dochterbedrijf Fuga veel voor OpenStack ontwikkeld en hebben we vanuit Cyso bijvoorbeeld teruggeleverd aan PowerDNS-Admin en Traefik. Waar mogelijk maken we ook onze eigen libraries open source, omniconf is daar een voorbeeld van.

 

Wat is het meest uitdagende project waar jullie de laatste tijd aan hebben gewerkt? 

We leveren inmiddels DevOps on Demand. We hebben in het verleden wel eens feedback van klanten gehad waarbij ze aangeven dat het misschien wel eens handig zou zijn als wij bij hen op kantoor zouden komen zitten voor de oplevering. Dat zijn we ook gaan doen en de ervaring is dat de uitrol dan sneller gaat dan normaal.
Een ander interessant project is de ontwikkeling van een Web Application Firewall met ingebouwde SIEM security oplossing. Onze oplossing draait volledig in software en is in elke cloud te gebruiken. Met dit product kunnen onze klanten niet alleen achterhalen waar hack aanvallen vandaan komen en deze automatisch blokkeren, maar ook fraude en misbruik kan gedetecteerd en geanalyseerd worden. We kunnen inzicht geven in allerlei gegevens zoals het type aanval, tijdstip en de bron van verdacht verkeer.

 

Wat onderscheidt jullie van de concurrentie? 

We geven onze klanten nachtrust: alles blijft stabiel en draaien, of we nu in een lockdown zitten of niet. Ik denk dat wij bij Cyso heel veel specialisten hebben rondlopen die, zodra er iets mis is, al bezig zijn met het te fixen op het moment dat wij de klant bellen. De mensen die bij Cyso werken zijn eigenlijk allemaal creatieve probleemoplossers, die er allemaal elke keer weer alles aan doen om je applicaties in de lucht te houden.