De grootste in SSL certificaten; dit is het Alkmaarse bedrijf Xolphin

xolphin

De grootste in SSL certificaten; dit is het Alkmaarse bedrijf Xolphin

11-09-2020

Xolphin is een van de eerste Nederlandse bedrijven die zich volledig heeft gespecialiseerd in SSL certificaten. ‘Het begon zo’n twintig jaar geleden met Maarten Bremer aan het hoofd. Hij is nu nog steeds de directeur, maar begon alleen. Ons bedrijf is inmiddels behoorlijk gegroeid. Bij Xolphin werken nu dertig collega’s en samen werken we voor zo’n  50.000 klanten.’ aldus Ivo Geersen, Manager Development bij Xolphin.
De afgelopen twintig jaar is het Alkmaarse bedrijf uitgegroeid tot de grootste aanbieder van SSL certificaten in Benelux. Dagelijks is een team bezig om alle gegevens te controleren zodat er alleen maar betrouwbare certificaten de deur uit gaan, maar dat is niet het enige wat Xolphin doet. Naast SSL certificaten is het Alkmaarse bedrijf ook gespecialiseerd in digitaal ondertekenen en ondertekenen in de cloud. Vooral op dit laatste deel verwachten ze een flinke groei.

SSL certificaten; gratis of niet? 

Jullie zijn groot geworden op de SSL markt, maar hebben de afgelopen jaren flink wat concurrentie zien opkomen. Vooral van gratis varianten. Wat is eigenlijk het verschil tussen een gratis certificaat of een betaalde versie, zoals bij jullie? ‘Tot nu toe was een van de grootste verschillen de geldigheid van een certificaat. Bij gratis varianten moet je dit elke drie maanden verlengen, maar we zien steeds vaker dat dit automatisch verlengd kan worden. Het belangrijkste verschil is toch wel dat bij een gratis certificaat alleen gekeken wordt of het eraan gekoppelde domein eigendom is van de certificaat aanvrager, terwijl bij betaalde varianten veel meer informatie opgenomen kan worden. Vooral bij grotere bedrijven is dat laatste belangrijk, want het valideren van meer gegevens zorgt voor extra betrouwbaarheid. We zien bijvoorbeeld dat vrijwel alle sites die gebruikt worden voor phising een gratis certificaat gebruiken omdat dit eenvoudig te regelen is, zonder extra controles en validatie. Met een betaald certificaat kun je dit voorkomen en weet de gebruiker dus ook dat er een extra controle is uitgevoerd.

 

Wat is fijn aan werken in Alkmaar?

‘We zitten nu zo’n twee jaar in Alkmaar en daarvoor in Heerhugowaard. In Heerhugowaard deelden we het pand met andere huurders, we groeiden door en konden gelukkig ruimte bijhuren maar op een gegeven moment zat het gebouw toch vol. Toen zijn we verder gaan kijken en kwam dit pand op ons pad. Nu zitten we met twee andere bedrijven aan de Rogier van der Weydestraat.  Alkmaar ligt centraal, het pand is goed bereikbaar met zowel de trein als het openbaar vervoer en het is voor de meeste collega’s niet veel verder reizen dan Heerhugowaard. Voor ons een fijne plek dus.

 

https://itisalkmaar.nl/bedrijven/xolphin/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel