De IT=Alkmaar Bedrijven: van Alkmaarse Quake Clan naar IT=Alkmaar

Van Alkmaarse Quake Clan naar IT=Alkmaar

In 1998 besluiten vier vrienden om samen in het diepe te springen. Ze kennen elkaar via de computerclub van het ziekenhuis en spelen regelmatig Doom en Quake samen. Daardoor staan ze ook wel bekend als de Alkmaarse Quake Clan. De vriendengroep besluit een ICT bedrijf op te zetten en ruim 20 jaar later is dit uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 160 collega’s. Het Alkmaarse bedrijf Triple is voor velen een begrip in Alkmaar. 

Automatisering in het ziekenhuis 

“Clemens en Schalk werkten in de apotheek van het ziekenhuis en regelden daar een groot deel van de automatisering. Daarnaast waren zij ook regelmatig bij de bijeenkomsten van de computerclub in het ziekenhuis” legt Erik Lotte uit. “De computerclub was bedoeld voor medewerkers om beter te leren omgaan met computers, kennis te delen en er werden trainingen gegeven. Ik kwam ook regelmatig en besloot mijn buurjongen Roderick mee te vragen.” Niet lang daarna besluit de groep vrienden om bedrijf te richten. 

Groeien in Alkmaar 

In een pand aan de Pettemerstraat startten Schalk, Roderick, Erik en Clemens het Alkmaarse bedrijf Triple. “In eerste instantie zat Clemens alleen op kantoor maar er snel kwamen daar de eerste collega’s bij. Zo’n twaalf jaar geleden zijn we met ongeveer 40 collega’s verhuisd van Pettemerstraat naar de Keesomstraat. “ Maar ook daar groeit het bedrijf hard door. Ondertussen zijn ze met ruim 160 collega’s en groeit Triple nog steeds door. 

Year 2K Problem

“In eerste instantie waren we vooral heel goed in kantoorautomatisering. Er waren bijvoorbeeld nog geen standaardoplossingen voor internetaansluitingen, dit konden wij goed en snel oplossen voor bedrijven. Daarnaast waren we goed in Linux en Unix. We maakte nog geen websites, maar maakten wel de backend en databases.” Daar kwam na een kleine twee jaar verandering in, met de komst van het Year2K problem. Ook wel de millenniumbug. “Een vriend van mij had een hostingbedrijf en veel grote bedrijven als opdrachtgever. Hij liep tegen het year 2K problem aan en vroeg ons of we dit konden oplossen. Dit is eigenlijk het moment geweest waarop we echt de overstap maakten van puur kantoorautomatisering naar het internet.” Ondertussen is onze expertise veel breder, bijvoorbeeld gericht op mobiel internet en videodiensten. 

Nieuwe producten ontwikkelen

“We ontwikkelen en bedenken nieuwe producten, dus we zitten niet aan een vast stramien vast. We kijken naar ontwikkelingen in de markt en bedenken waar in de toekomst behoefte aan is. Sommige mensen kennen Triple ook als Triple IT, maar al aantal jaar geleden is de IT er heel bewust vanaf gehaald. “Dat komt omdat we veel meer doen dan alleen IT. We doen ook veel met e-sports, videostreaming maar ook nieuwe concepten zoals het ontwerp van de helm van Max Verstappen.” Voor ons is ook heel belangrijk dat we doen wat we leuk vinden en investeren in producten of diensten die belangrijk zijn. Nu en in de toekomst.” 

Ondernemen in Alkmaar

Een kleine twee jaar geleden was Erik Lotte een van de eerste ondernemers die zich aansloot bij IT=Alkmaar. “We komen alle vier uit Alkmaar en hebben goed contact met andere ondernemers uit Alkmaar. Door de centrale ligging bevalt het nog steeds goed. We zitten evengoed op zo’n 30 à 40 minuten van Schiphol af. Een aantal grote opdrachtgevers zit in Amsterdam en daar zijn we snel. Dus voor overleg kunnen we gemakkelijk die kant op.” Het bedrijf verwacht de komende tijd nog flink door te groeien en heeft net weer extra kantoorruimte gehuurd aan de Keesomstraat. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij dit bedrijf, de producten of diensten?  
Neem snel een kijkje op https://www.wearetriple.com/