Alkmaarse IT-Week: de webinars van Cyso over security en innovatie

Cutting Edge Locals

Alkmaarse IT-Week: de webinars van Cyso over security en innovatie

10-02-2021

De Alkmaarse IT-Week staat voor de deur. In de week van 22 tot en met 26 maart kun je jezelf helemaal verliezen in een divers online programma. Workshops, e-learnings, webinars en inspirerende sprekers … Iedereen met hart voor de IT-sector staat een enerverende week te wachten! En het mooie is; je volgt het dit jaar allemaal vanuit je luie stoel, op een moment dat jou goed uitkomt. Om je alvast een beetje op te warmen, geven we je een tipje van de sluier van de webinars die de bij IT=Alkmaar aangesloten bedrijven, de Cutting Edge Locals, presenteren. 

Ben je geïnteresseerd in security en innovatie? Dan zijn deze twee webinars van Cyso zeker iets voor jou!

Webinar 1: Slimme WAF/SIEM-oplossing

Het eerste webinar bestaat uit twee onderdelen.

Deel 1 (duur: 45 minuten), het webinar ‘innovatie en veiligheid’ gaat over het spanningsveld tussen deze twee. Het toont hoe innovatie en security samen kunnen gaan in plaats van elkaar in de weg te staan. In een wereld waarin innovaties elkaar in rap tempo opvolgen, staat snelheid in veel ontwikkelmethodieken voorop. Tegelijkertijd is security een steeds belangrijker element geworden, waar allerlei wet- en regelgeving op wordt losgelaten vanuit de overheid. Hoe zorg je nu dat die twee niet in conflict zijn met elkaar, maar juist ondersteunend werken? Je hoort er alles over in dit eerste deel. 

Deel 2 (duur: 35 minuten), ‘The Art of Security, een deep dive’ laat zien hoe de Web Application Firewall (WAF) en slimme Security Incident and Event Monitoring (SIEM)-oplossing van Cyso niet alleen wordt ingezet om veiligheidsrisico’s te detecteren en te mitigeren, maar hoe deze er tevens voor zorgt dat wordt voldaan aan standaardeisen zoals de OWASP top 10. Dezelfde tooling kun je inzetten voor maatregelen die voortvloeien uit bijvoorbeeld NEN 7510 of PCI-DSS. Met de slimme WAF/SIEM-oplossing kun je dus innoveren terwijl je continu blijft voldoen aan wet- en regelgeving.

Tevens geeft de deep dive praktijkvoorbeelden van de onderwerpen die in deel 1 zijn behandeld. Je hoort onder andere over een platform waarop journalisten een account kunnen aanmaken om content te delen, waar op een gegeven moment ‘fake news’ gedeeld werd. In het webinar zie je hoe de lijntjes lopen en hoe de ‘dader’ opgespoord wordt.

Webinar 2: Common Ground as a Service (duur: 24 minuten)

In dit webinar/interview wordt dieper ingegaan op het op een juiste manier ontwikkelen van applicaties en het voor gemeenten opzetten van de juiste basis voor burgerzaken. Om te voorzien in informatie-uitwisseling, hebben gemeenten nieuwe, moderne systemen nodig. Common Ground legt de basisarchitectuur en voorwaarden waaraan deze systemen moeten voldoen. 

Voor dit project, waar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) mee bezig is, levert Cyso deels de basis. Het is de bedoeling dat een gemeente een applicatie kan laten ontwikkelen, bijvoorbeeld voor geboorteaangifte, die een andere gemeente een-op-een over kan nemen in hun eigen systeem. Met deze gestandaardiseerde, Haven-compliant, infrastructuur hoeven gemeenten niet telkens zelf het wiel uit te vinden en dragen zij de ontwikkelkosten ook nog eens gezamenlijk. Ook hier wordt vanaf het begin al voldaan aan diverse ISO- en NEN-normeringen. In dit webinar/interview wordt uitgelegd hoe Cyso en haar partner Conduction dit aanpakken en hebben opgezet.

Ben jij in je werk bezig met beveiliging en het juist opzetten van platformen en systemen? Dan zijn dit de webinars die je moet volgen.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel