Alkmaarse IT-Week: de webinars van Xolphin over encryptie en API-ontwikkeling

Cutting Edge Locals

Alkmaarse IT-Week: de webinars van Xolphin over encryptie en API-ontwikkeling

18-02-2021

De Alkmaarse IT-Week staat voor de deur. In de week van 22 tot en met 26 maart kun je jezelf helemaal verliezen in een divers online programma. Workshops, e-learnings, webinars en inspirerende sprekers … Iedereen met hart voor de IT-sector staat een enerverende week te wachten! En het mooie is; je volgt het dit jaar allemaal vanuit je luie stoel, op een moment dat jou goed uitkomt. Om je alvast een beetje op te warmen, geven we je een tipje van de sluier van de webinars die de bij IT=Alkmaar aangesloten bedrijven, de Cutting Edge Locals, presenteren. 

Ben je geïnteresseerd in encryptie en wil je live meekijken met het ontwikkelen van een API? De webinars van Xolphin zijn een mooie mix van theorie en praktijk.

Webinar 1:  Encryptie gekraakt

Het eerste webinar wordt gepresenteerd door Ivo Geersen, teamleader development, en bestaat uit twee onderdelen.

Deel 1 (duur: ca. 15 minuten), ‘Hoe werkt PKI?’ gaat over het core product van Xolphin: het uitgeven van SSL-certificaten en digitale handtekeningen voor de beveiliging van websites, code en digitale documenten. PKI (public key infrastructure) is een systeem dat hiervoor de basis vormt. In deel 1 van het webinar wordt een theoretische benadering van deze techniek gepresenteerd. 

Deel 2 (duur: ca. 15 minuten), ‘Hoe kraak je PKI?’, toont hoe oudere vormen van encryptie, die inmiddels achterhaald zijn omdat o.a. rekenkracht toeneemt, gekraakt kunnen worden. Het kraken van dergelijke zwakke encryptie krijg je stap voor stap te zien. Er wordt gestart met het maken van een keypair, waarmee iets wordt versleuteld. Daarna wordt met een algoritme via de public key, de private key gekraakt. Al deze begrippen worden in deel 1 toegelicht en in dit deel in de praktijk gebracht. 

Heeft cyber security jouw interesse? Zorg dan zeker dat je dit webinar volgt!

Webinar 2: Live ontwikkelen van een API (duur: ca. 30 minuten)

Dit webinar – dat tevens door Ivo Geersen wordt gepresenteerd – is een live e-learning, waarbij in circa 30 minuten een API wordt gebouwd. Aangezien het live is, kun je niet alleen direct meedoen, je kunt ook direct je vragen stellen aan de developers en deze beantwoord krijgen. In dit praktische onderdeel worden de skills getoond die de developers van Xolphin in hun dagelijkse werk gebruiken. Dit vrij generieke webinar is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in eigen systeemontwikkeling. Het webinar start met een stukje theorie, waarna diverse tools worden toegepast om een basis setup te maken. Hiermee is het laagdrempelig en zeer geschikt voor beginners, een soort ‘rapid API development for dummies’!

Of je nu alles wil weten over PKI en het kraken van zwakke encryptie of liever live meekijkt met het ontwikkelen van een API; het aanbod van Xolphin biedt een interessante mix voor iedereen!

Meer over Ivo:

Na veel ervaring te hebben opgedaan bij diverse grote opdrachtgevers als Ziggo, KPN, PWN en The Independent Group, is Ivo 7 jaar geleden bij Xolphin terechtgekomen. Daar houdt hij zich bezig met de ontwikkeling en het onderhoud van de interne systemen en de beveiliging hiervan. Ook de aansturing van een internationaal team van developers en testers ligt bij Ivo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel