DTX en IT=Alkmaar; samen kom je verder!

DTX en IT=Alkmaar; samen kom je verder!

30-07-2021

Samen staan we sterk. Het is de kern van waaruit DTX al jaren handelt en werkt. Mede vanuit dit principe heeft het Alkmaarse IT-bedrijf zich aangesloten bij IT=Alkmaar. De samenwerking opzoeken en de IT in Alkmaar promoten voor potentiële collega’s is wat DTX de perfecte ‘partner in crime’ maakt. Bas de Gier is sinds 2012 mede-eigenaar en legt uit waarom juist nu samenwerking zo belangrijk is.  

Dutch Technologie eXperts

Het bedrijf DTX, kort voor Dutch Technologie eXperts, is opgericht in 1999 door Rutger de Boer, juist in de tijd dat de wereld zich vooral druk maakte om de Millennium bug Y2K. De specialisatie rondom Microsoft stond toen al direct centraal, met name active directory en de mailtoepassingen (voorloper van Exchange en het huidige Office365). In 2012 is Rutger officieel de samenwerking met Bas de Gier gestart. Hierop vond een eerste verschuiving plaats naar managed diensten. In 2018 zijn daar verschillende securitydiensten aan toegevoegd en verdere integratie van de managed diensten.

De Gier legt uit welke service DTX vandaag de dag (nog steeds) verleent: ,,Wij zijn een managed service provider en leveren naast securitydiensten vanuit ons SOC (Security Operations Center) ook diensten rondom Microsoft Cloud, zoals Office 365 en Azure. We zijn Microsoft Elite Partner en meervoudig Gold Partner. Met name ons SOC is uniek in de regio. Hiervandaan monitoren en analyseren wij allerlei security-incidenten bij onze klanten. Zowel voor onze security- als clouddiensten geldt dat we voorop lopen met vernieuwing. We hebben een heel duidelijke propositie, waarbij wij onze klanten van de ‘oude’ wereld naar de nieuwe cloudwereld begeleiden.” Je leest het al, dienstverlening en service zijn keywords bij DTX. ,,We leveren als collectief. Als er iets moeilijk is of fout gegaan is, dan staat heel DTX achter je om het probleem op te lossen.”

Alkmaar IT-stad

Voor de Alkmaarse IT-ondernemer bestaat er geen twijfel over dat Alkmaar een enorm fijne stad is om in te wonen en te werken. ,,De hoeveelheid IT-partijen is vrij groot, net als de diversiteit aan bedrijven en beschikbare functies. Dit is nog relatief onbekend. En ook grotere bedrijven vestigen zich hier. Voor gave banen naar de grote steden reizen is wat ons betreft dus niet nodig. Alkmaar kan zich prima meten en ze op sommige vlakken zelfs overtreffen.”

En werken in de IT is afwisselender dan men soms denkt. De Gier: ,, Iedereen heeft IT nodig. Bedrijven die op papier niets met elkaar te maken hebben vinden in IT toch overeenkomsten. Ook als IT’er in Alkmaar kom je met elke industrie en alle soorten bedrijven in aanraking. Het is leuk om in zoveel keukens een kijkje te mogen nemen.”

Samenwerking

,,Samen kom je verder. We zijn erg blij dat we ons mogen aansluiten bij IT=Alkmaar. Het betekent gezamenlijke promotie van de IT hier, voor met name toekomstige collega’s. En het is goed voor de naamsbekendheid. Samenwerking met andere IT-partijen is voor ons als bedrijf altijd interessant. We werken namelijk niet alleen voor eindklanten maar worden ook vaak door andere IT-bedrijven ingeschakeld. Die samenwerking zoeken we graag op, want dat vinden we belangrijk. Waar kan je bijvoorbeeld elkaar helpen? En het is mooi als dit op fietsafstand is.”

Blik op de toekomst

Samenwerken betekent samen kijken naar de toekomst en is aan DTX wel besteed. Het bedrijf heeft onder meer maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staan. De Gier vertelt er graag over. ,,Vanuit DTX hebben wij bewust gekozen om ook regionaal een bijdrage te leveren. Zo werken wij voor verschillende voedselbanken in Noord-Holland. We ondersteunen ze bij de overgang naar de Microsoft Cloud. Microsoft stelt de licenties gratis beschikbaar, wij helpen hierbij graag om deze ook op de juiste manier in te zetten. Daarnaast besteden we veel tijd aan de opleidingen van medewerkers. Zowel waar het gaat om Microsoft-examens of het doen van een HBO-studie. Samen met IT=ALkmaar kijken we uit naar nabije toekomst. Tijdens de komende (offline) events kunnen we onszelf presenteren en verder kennis maken met de andere prachtige bedrijven hier in Alkmaar.”

Sinds de start in 2018 heeft IT=Alkmaar een helder doel voor ogen; Alkmaar op de kaart zetten als echte IT-stad. Een bruisende plek waar studenten, starters en ervaren IT’ers het fijn vinden om te werken en zich verder te ontwikkelen. Samenwerking is een niet te missen schakel om dit doel te bereiken. Wil jij hiervan deel uitmaken en de samenwerking aangaan? Neem dan contact met ons op.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel