Chiel, Linux/DevOps engineer bij Triple

vacatures engineering

Chiel, Linux/DevOps engineer bij Triple

04-03-2022

Chiel van de Boogaard is 26 jaar en werkt als Linux/DevOps engineer bij Triple. De Alkmaarder voelt zich inmiddels helemaal thuis bij Triple waar hij al bijna een jaar met veel plezier werkt. 

Affiniteit met techniek
Chiel heeft van jongs af aan al affiniteit met techniek. “Als kleine jongen was ik al gefascineerd door computers. Ik wilde graag weten hoe ze in elkaar zaten en was vaak bezig met het uit elkaar halen van computeronderdelen. Ik heb dan ook niet lang over na hoeven denken over mijn studierichting. Ik ben begonnen met een MBO studie system/network engineer. Hier heb ik een solide kennisbasis opgedaan, en na een succesvolle afronding van mijn MBO opleiding ben ik verder gegaan met een HBO opleiding in dezelfde richting. Ik was nog niet klaar om de arbeidsmarkt te betreden en wilde mijn kennis verder uitbreiden. Nadat ik ook mijn HBO studie succesvol had afgerond ben ik aan de slag gegaan als Linux engineer bij een IT-bedrijf in Amsterdam. Helaas zat ik daar niet helemaal op mijn plek, dus ben ik vrij snel op zoek gegaan naar een andere baan. Uiteindelijk kwam ik bij Triple terecht, en daar heb ik het nog steeds erg naar mijn zin.”

Een afwisselende baan
“Ik ben dagelijks voor verschillende klanten aan het werk. De werkzaamheden die ik voor deze klanten uitvoer zijn erg afwisselend. Zo ben ik het ene moment bezig met het optimaliseren van een platform voor een internationale brouwerij, en kan ik een half uur later bezig zijn met het oplossen van klantproblemen die via ons ticketsysteem zijn binnengekomen.”

 

Triple als werkgever
“Toen ik bij Triple aan de slag ging voelde ik me direct thuis. Het kantoor is gezellig ingericht en er is tussen het harde werken door ook ruimte voor ontspanning. Zo kunnen we gebruik maken van de Triple racesimulator, een Nintendo Switch, een playstation, bordspelletjes en een tafeltennistafel. Door naast de normale werkzaamheden ook samen met collega’s leuke dingen te doen is de sfeer onderling erg goed. Er ontstaan zelfs groepjes collega’s die dezelfde interesses hebben, zoals een groep die gek is op bordspellen. Zo mengen de collega’s van verschillende afdelingen met elkaar en ontstaan er ook vriendengroepen waarmee buiten werktijden wordt afgesproken.”

 

Toekomst
Chiel is nog lang niet uitgekeken op de IT-sector. “Ik denk dat ik nog veel kan leren op het gebied van engineering. Ik kom via onze klanten in aanraking met veel verschillende soorten technieken en ik zou deze het liefst allemaal volledig onder controle krijgen. Zo heb ik bijvoorbeeld nog niet veel verstand van Kubernetes en wil ik mij graag verder verdiepen in Bicep, een nieuwe technologie van Microsoft. Vanuit Triple is er veel ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen. Er wordt geluisterd naar je ambities en ze proberen deze zo veel mogelijk te ondersteunen. Dat vind ik een hele fijne manier van werken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel