Lindy, security specialist bij DTX

Lindy, security specialist bij DTX

04-03-2022

Lindy Zonneveld is security specialist bij DTX. Ondanks haar achtergrond in het toerisme, zit Lindy helemaal op haar plek bij het Alkmaarse IT-bedrijf. Dankzij interne opleidingen bij DTX en haar interesse in IT heeft zij zich binnen no-time ontwikkeld tot IT-professional.

 

Interesse in IT
“Ik heb toerisme gestudeerd, iets totaal anders” vertelt Lindy. “Als klein meisje keek ik vaak met mijn vader mee wanneer hij computerconfiguraties uitvoerde, dat vond ik altijd erg interessant. Toen ik ging werken als customer support business analyst bij een bedrijf dat technische systemen voor het toerisme verzorgt werd ik me weer bewust van deze interesse. Op een gegeven moment ben ik van baan gewisseld en kwam ik terecht bij een bedrijf waar ik als reisagent aan de slag kon gaan. Dit heb ik een tijdje met plezier gedaan, maar toen ik de mogelijkheid kreeg om bij hetzelfde bedrijf op de development afdeling te gaan werken heb ik die kans meteen aangegrepen. Binnen deze afdeling heb ik mijn eerste IT-kennis opgedaan.”

 

DTX als werkgever
“Door de invloed van corona op de reisbranche werd mijn contract niet verlengd. Dat was voor mij een goed moment om andere mogelijkheden in de IT-sector te onderzoeken. Via-via ben ik in contact gekomen met DTX. Ondanks mijn geringe ervaring in de IT mocht ik direct beginnen met werken.”

“Tijdens het werk word ik intern opgeleid door middel van cursussen, het behalen van certificaten en ik word natuurlijk veel geholpen door mijn collega’s. Ik ben begonnen op de afdeling infrastructuur, maar ben inmiddels werkzaam binnen het Security Operation Center (SOC) van DTX. Het SOC gaat gestructureerd te werk met standaard werkwijzen. Dat maakt het een toegankelijke afdeling voor mij om ervaring op te doen. Binnen het SOC monitoren wij de klantomgeving op kwetsbaarheden, risico’s en ongewenst gedrag. Daarnaast helpen we klanten met tips over hoe zij hun omgeving veiliger kunnen maken.”

“Het leukste aan mijn werk is dat iedere dag anders is, en dat ik veel bezig ben met onderzoeken en analyseren. Daarnaast leer ik elke dag weer iets nieuws, en heb ik het ontzettend leuk met mijn collega’s. De IT staat dan misschien bekend als een mannenwereld, maar zo voelt dat niet voor mij. DTX is een platte organisatie met korte lijnen en er heerst een goede sfeer onder de werknemers.”

 

Toekomst
Lindy weet nog niet precies wat haar wensen voor de toekomst zijn, maar dat ze in de IT blijft werken is zeker. “Voorlopig zit ik nog goed op mijn plek en kijk ik niet te ver vooruit. Ik vind het belangrijk dat ik word uitgedaagd en dat ik mezelf continu blijf ontwikkelen. Gelukkig ondersteunt DTX dat en krijg ik genoeg kansen om mijn kennis uit te breiden. Ik ben trots op het proces dat ik bij DTX heb doorlopen en heb zelf niet altijd door hoe ver ik al ben gekomen, maar mijn collega’s helpen mij vaak herinneren hoe veel ik al heb geleerd. Ik geniet nog iedere dag van mijn werk en ben dan ook heel blij met de carrièreswitch die ik heb gemaakt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel