Ontdek de vele kansen in de Alkmaarse IT

Ontdek de vele kansen in de Alkmaarse IT

20-10-2020

De gemeente Alkmaar, Alkmaar Marketing en stichting IT=Alkmaar slaan de handen ineen. Samen laten ze in een videocampagne zien waarom Alkmaar een aantrekkelijk stad is om te wonen, werken en verblijven. Alkmaar bruist, de stad groeit en laat ondernemend talent zien op veel vlakken, van toerisme, retail, cultuur, horeca tot de IT sector. In de campagne komt dit samen en laten de Alkmaarse IT bedrijven zien wat ze doen en (toekomstig) IT talent te bieden hebben. 

‘Bij veel inwoners is onbekend dat Alkmaar een omvangrijke IT-sector heeft die nog steeds sterk groeit. Prachtige bedrijven die werken aan innovatie projecten. Samen met de gemeente Alkmaar en IT=Alkmaar willen wij talenten in de regio die een uitdagende job zoeken, beter informeren over al die kansen die er liggen. Alkmaar blinkt uit in deze wereld en dat gaan we niet alleen vertellen maar met name laten zien via een eigentijdse campagne. Het maakt Alkmaar nog aantrekkelijker als plaats om te wonen en te werken.’

Campagne en aangepaste events

De campagne bestaat uit een aantal onderdelen, naast een algemene commercial bieden alle aangesloten bedrijven een kijkje in de keuken via een korte video. De komende weken wordt de campagne uitgebreid met persoonlijke verhalen van developers bij de verschillende bedrijven en de campagne wordt, in samenwerking met Alkmaar Marketing, ook ingezet in de stad en natuurlijk online. In maart 2021 gaat IT=Alkmaar weer een jaarlijkse event organiseren, dit keer in aangepaste vorm in verband met Covid-19. 

De Alkmaarse IT heeft een substantiële rol in de Alkmaarse economie en groeit hard. Ondanks het onstuimige jaar, zijn veel aangesloten bedrijven nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s. Voorzitter Sven Visser is daarom blij met de samenwerking. “IT=Alkmaar is ontstaan omdat we graag laten zien wat we doen. In Alkmaar zitten tal van innovatieve IT bedrijven en onze expertise is heel divers. We zijn trots op het resultaat dat we leveren en deze campagne onderstreept dat.” 

Alles over de IT bedrijven, op een plek 

Op www.itisakmaar.nl kun je  informatie vinden over de aangesloten bedrijven, de video’s bekijken en in een handig overzicht alle vacatures van de aangesloten bedrijven vinden. 

IT=Alkmaar is een initiatief van de bedrijven Cyso Group, Triple, Betty Blocks, Nedvice ICT, Cloud2, Create, Snelstart en Bluedesk. In de zomer van 2018 sloegen zij de handen ineen met als doel Alkmaar als ICT stad op de kaart zetten. In 2020 zijn ook Xolphin en Health Connected aangesloten. Samen laten deze bedrijven zien wat Alkmaar te bieden heeft op het gebied van ICT, bieden een platform, organiseren events en werken samen met opleiders in de regio.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel