IT=Alkmaar opent deuren voor meiden met interesse in de IT

meiden in IT

IT=Alkmaar opent deuren voor meiden met interesse in de IT

02-04-2019

Op donderdag 11 april is het Girlsday. Dit is de dag waarop jonge meiden vanuit groep 7 en 8 of het voortgezet onderwijs kennismaken met ICT-bedrijven in de buurt. Ook IT=Alkmaar doet hieraan mee. Tijdens Girlsday gaan de meiden langs bij Herke ICT, Betty Blocks, Cyso, Bluedesk en Triple, hier mogen ze meekijken bij vrouwelijke IT’ers, leren ze robotjes programmeren of gaan zelf aan de slag met een applicatie.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijke expertisebureau om meer meisjes en vrouwen de mogelijkheden van bèta, techniek en ICT te laten zien. Sven Visser, voorzitter van IT=Alkmaar en oprichter van Cyso is enthousiast over het initiatief “We zien gelukkig steeds meer vrouwen op de werkvloer maar ten onrechte denken veel jonge meiden nog steeds dat ICT een wereld is vol stoffige mannen die de hele dag regels met code zitten te kloppen. Dankzij Girlsday kunnen we aan deze meiden laten zien dat ICT veel meer is dan programmeren alleen, het is tegenwoordig overal en we maken hele gave dingen.” 

Girls Code Avonden 

Omdat er steeds meer vrouwen zijn die een overstap naar de IT sector overwegen organiseert IT=Alkmaar het komende jaar ook een aantal speciale Girls Code avonden. De eerste is op dinsdag 21 mei en vindt plaats bij Herke ICT Group. “De afgelopen maanden kregen we steeds meer vragen van vrouwen die ook interesse hebben in de IT, maar een te hoge drempel ervaren omdat ze bijvoorbeeld geen specifieke programmeertaal beheersen. Speciaal voor deze vrouwen organiseren we de Girls Code avonden.” 

Tijdens de eerste bijeenkomst op 21 mei laten een aantal vrouwen uit de IT de vele mogelijkheden zien. Er is een demo van een UI/UX-designer, een IT-projectmanager en de avond wordt afgesloten met een demo over de basis van programmeren. Verschillende IT=Alkmaar bedrijven zijn hierbij aanwezig zodat alle vrouwen met interesse in de IT vragen kunnen stellen over de (carrière)mogelijkheden in de sector. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via itisalkmaar.nl.

Wat is IT=Alkmaar? 

Onder de vlag IT=Alkmaar hebben negen Alkmaarse IT-bedrijven de handen ineen geslagen om Alkmaar op de kaart te zetten. De bedrijven Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en SnelStart werken intensief samen. Zij laten zien wat Alkmaar te bieden heeft en de ondernemers hopen ook jongeren te kunnen inspireren om voor een technische opleiding te kiezen. Voor IT’ers is  IT=Alkmaar het startpunt in de zoektocht naar een baan, event of informatie over de IT sector in Alkmaar. In het tweede kwartaal van 2019 lanceert de stichting een platform met alle vacatures van deze bedrijven, events, nieuws en meer informatie over de IT-sector in Alkmaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel