De IT=Alkmaar bedrijven: Nedvice ICT, de schakel tussen mens en de techniek

sander beertsen nedvice

De IT=Alkmaar bedrijven: Nedvice ICT, de schakel tussen mens en de techniek

02-04-2020

“Als ik merk dat onze opdrachtgevers in een gesprek niet de vraag, achter de vraag stellen. Ga ik dat voor ze doen.’ Sander Beertsen staat al ruim 20 jaar aan het roer bij Nedvice. Eerst alleen en sinds een paar jaar met zijn compagnons Thijs Groot en Michiel Haan. “Ik ben begonnen met ondernemen omdat ik mensen graag wil helpen, door mijn kennis te delen. Eerst deed ik dat naast mijn gewone werk, uiteindelijk bleek dat ik er ook van kon leven dat was het begin van een avontuurlijk ondernemers leven.” 

De missie van Nedvice ICT is ICT makkelijk en toegankelijk maken. “We willen de brug slaan tussen vraag en aanbod. Tussen de niet-ICT’ers en de techniek. Onze kracht zit in die verbinding.” Bij Nedvice verzorgen we kantoorautomatisering van A tot Z. En dat doen we voor een groot deel voor organisaties in de regio Alkmaar. “Mijn netwerk bevindt zich vooral in Alkmaar. Ik ben hier geboren, getogen en zit in meerdere besturen. Onder andere bij IT=Alkmaar en ik heb zeven jaar in het bestuur van bedrijvenvereniging Beverkoog gezeten, Nedvice is aangesloten bij de Stichting de Waaier en we zijn al heel lang lid van Ondernemend regio Alkmaar.” 

Veel mensen kennen Nedvice dan ook van het werk voor Alkmaarse organisaties. Zo werkt Nedvice voor Alkmaar Sport, kinderdagverblijven en zorginstellingen in Noord-Holland. “Vroeger pakte ik veel meer op onder het mom de schoorsteen moet roken, maar nu kijken we beter hoe we onze expertise kunnen inzetten. We merken dat we, bijvoorbeeld in de zorgsector en bij kinderdagverblijven, de problematiek en uitdagingen goed kennen. En daar kunnen we onze dienstverlening voor onze opdrachtgevers weer op aanpassen. Onze slogan is niet voor niets: Nedvice neemt je mee in ICT. We willen iedereen wegwijs maken in de ICT. Dus ook bijvoorbeeld een verzorgende die in de basis niet kiest voor een baan waar veel computervaardigheden gevraagd worden.”

Hoe ziet Nedvice er over 10 jaar uit? 

“We zitten goed in de techniek, maar gaan ons ook meer richten op functioneel applicatie beheer. Dus niet alleen een online omgeving neerzetten maar ook adviseren over het gebruik, hoe richt je het in en welke besluiten kun je nu nemen om makkelijk te kunnen op- of af te schalen. We gaan onze inhoudelijke kennis over applicaties beter en meer delen met onze opdrachtgevers. Daarnaast zijn we steeds meer een centraal punt voor onze opdrachtgevers. Alles wat op het gebied van ICT speelt, komt bij ons terecht en dat gaan wij oplossen. Vaak zelf en soms bijvoorbeeld via een leverancier. “

Wat is leuk aan werken in Alkmaar? 

“De no-nonsense cultuur. Alkmaar heeft wat mij betreft van alles wat. We hebben bos, de duinen en het strand dichtbij. Er is veel ruimte om ons heen maar bijvoorbeeld op het gebied van cultuur is er ook genoeg te doen. En dan allemaal in een kleine straal. Daarnaast is er genoeg ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van woonruimte. In sommige delen van Nederland is een woning echt niet meer te betalen en hier in de regio zijn nog best wat kansen, (al wordt het wel steeds moeilijker). Ik merk dat de Gemeente Alkmaar hun best doen, maar soms denk ik kan het niet wat sneller.”

En op het gebied van ICT?

“We zijn geen Silicon Valley, maar we hebben eigenlijk alles. Waar ik nog een kans zie, is dat we Alkmaar meer laten zien als high tech en innovatieve stad. Want dat trekt andere bedrijven en talent aan. En juist daarom ben ik zo enthousiast over IT=Alkmaar. Hiermee kunnen we veel beter laten zien wat we allemaal doen en te bieden hebben. Er zitten in Alkmaar enorm veel mooie ICT bedrijven dicht bij elkaar, misschien toch een beetje Silicon Valley “

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel