Present Your Startup lanceert in Alkmaar

present your startup

Present Your Startup lanceert in Alkmaar

09-02-2020

Op woensdagmiddag 20 november vond de aftrap plaats van Present Your Startup Alkmaar. Het acceleratieprogramma is al sinds 2014 actief in Haarlem, Curaçao en New York. Dankzij de Gemeente Alkmaar, Rabobank Alkmaar, Actan Adviseurs & Accountants en IT=Alkmaar komt het programma ook naar Alkmaar. Alkmaar heeft alles in zich om de hoofdstad van Noord-Holland Noord te zijn op het gebied van ondernemerschap en innovatie. Ons programma moet dat versnellen en versterken”, aldus Mike Rijkers van Present Your Startup. Vanaf nu kunnen startups zich hier inschrijven. Het programma start in februari 2020. 

 

Startups die op zoek zijn naar financiering voor een volgende stap kunnen zich tussen nu en 1 februari 2020 aanmelden voor Present Your Startup Alkmaar via www.presentyourstartup.nl/alkmaar. Het programma is bedoeld voor startende innovatieve ondernemers met een schaalbaar concept, met in ieder geval een prototype of eerste versie van hun product, die klaar zijn voor een volgende stap. 

Present Your Startup 

Het doel van Stichting Present Your Startup is startende innovatieve ondernemers verder helpen door de toegang tot kapitaal te verbeteren. Het hoogtepunt van het programma is gebaseerd op de tv-programma’s Dragons’ Den en Shark Tank waarbij startups pitchen voor investeerders en ervaren ondernemers. Sinds 2014 hebben er in totaal al zeshonderd startups aan het programma meegedaan in Haarlem, Curaçao en New York. Tijdens de laatste editie in Haarlem was Lolo’s Bites de grote winnaar met hun bedrijf dat gezonde snacks voor kinderen en wekten hiermee meteen de interesse van investeerders waaronder ook WeTransfer-oprichter Bas Beerens. Daarnaast kregen zij een Achtergestelde Innovatielening van partner Rabobank. 

Programma Alkmaar 2020 

Startups kunnen zich tot 1 februari 2020 aanmelden via www.presentyourstartup.nl/alkmaar. Na het sluiten van de aanmeldingen volgt een vrijblijvende introductiedag op 13 februari waarbij startups alles komen te weten over het programma en kennismaken met beschikbare financieringsvormen voor startups. Deelnemers krijgen tijdens die eerste dag al direct feedback van investeerders.  

Uit de deelnemers selecteren wij 15 startups die deel mogen nemen aan de Prepare Your Startup Bootcamp van 2 tot 6 maart. Tijdens deze 5-daagse academy worden startups door professionele trainers voorbereid op pitchen, vragen van investeerders en verdere onderhandeling. De tien beste deelnemers pitchen op 20 maart voor een groep investeerders tijdens de halve finale. De aanwezige investeerders bepalen welke vijf startups dinsdag 14 april mogen pitchen in de finale van Present Your Startup Alkmaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel

alle actualiteit over it in alkmaar

Meer nieuwsberichten