De IT in Alkmaar biedt veel ruimte voor groei

De IT in Alkmaar biedt veel ruimte voor groei

28-06-2021

 

Anino Loche vindt dankzij IT=Alkmaar zijn perfecte match

Wonen en werken in de Alkmaarse IT betekent groeien, leren en genieten van de rust en de sfeer in de stad. Elk IT-talent kan hiervoor bij IT=Alkmaar aankloppen. Talent, dat is er genoeg en mooie bedrijven gelukkig ook. Met het juiste netwerk en goede contacten is de beste match snel gemaakt. Alkmaarder Anino Loche is 22 jaar oud en werkt bij zo’n bedrijf, Betty Blocks. In zijn studententijd kwam hij al in aanraking met IT=Alkmaar. Het heeft hem de juiste richting gegeven op weg naar een toekomst in de Alkmaarse IT.

Hackathon

,,Ik woon mijn hele leven al in Alkmaar. De sfeer in stad is echt fijn”, vertelt Anino. ,,Na mijn havo ben ik bij Inholland de studie Business IT en Management gaan volgen. In mijn derde jaar kwam ik via de studentenvereniging in contact met IT=Alkmaar. Er werd een hackathon georganiseerd met meerdere opleidingen en studieverenigingen. IT=Alkmaar nam een stuk van de organisatie op zich en had ervoor gezorgd dat er een aantal prominente Alkmaarse IT-bedrijven aangesloten waren.” 

Het doel van de hackathon was om een bedrijfsplan te schrijven ‘to make Alkmaar great again’. ,,We moesten met een idee komen om van Alkmaar een studentenstad te maken. Ik was één van de winnaars, waardoor ik een traineeship kreeg aangeboden bij een van de deelnemende bedrijven. De leukste uitdaging voor mij lag toen bij Betty Blocks.”

Bedrijfsplan

,,Mijn idee was om een platform te maken waarin studenten meer konden doen dan in de supermarkt werken. Geen standaard vakkenvulbaantje dus. Voor meer bedrijven zou dit super interessant zijn. Ook voor startende functies en voor stageplaatsen bijvoorbeeld. Wat een platform als Talentz nu doet, dat lijkt wel een beetje op mijn idee van toen.”

Tijdens zijn afstudeerstage kwam Anino weer in contact met Betty Blocks. ,,Ik werkte toen bij de Amac Apple-store in Alkmaar en Chris (van Betty Blocks) was daar een klant van me. We hadden een klik en van september tot februari heb ik er mijn eindstage gelopen. Daarna ben ik blijven hangen in loondienst. Het is mijn eerste serieuze baan, meteen in Alkmaar!”  

Ontwikkelen

Vooral de mensen om Anino heen zijn belangrijk voor zijn ontwikkeling bij Betty Blocks. ,,Het is fijn om in een omgeving te zijn waar mensen je helpen, maar waar ze ook echt wíllen helpen. Er heerst een jonge cultuur, ze zijn gemotiveerd en durven te veranderen. Ik ben verantwoordelijk voor een groot deel van de klanten. Vooral voor het klantsucces, dat doelen behaald worden en dat de klanttevredenheid hoog is.” 

De geboren en getogen Alkmaarder is trots dat hij in zijn eigen stad een carrière opbouwt. ,,Alkmaar is echt een serieuze stad, zeker op het gebied van rust en wonen. En het biedt ongelooflijk veel mogelijkheden om te leren. Bedrijven zijn welwillend en een stuk minder ‘corporate’. Dit maakt de sfeer makkelijk en minder zakelijk. Er is veel meer ruimte om te leren en om door te groeien.”

Netwerk IT=Alkmaar

De toekomst van Anino is nog ongewis ,,Ooit ben ik een bedrijfje gestart in Limoncello. Dat ging best goed. Maar nu heb ik het nog goed naar mijn zin bij Betty Blocks. Ik sta er open voor om te blijven werken in Alkmaar. Persoonlijk mis ik hier niets wat er elders wél is. Als stad heeft Alkmaar veel potentie in mijn ogen en dat zie je terug in de middelgrote bedrijven die zich vestigen. Met het netwerk van IT=Alkmaar is ook een volgende stap in Alkmaar zeker mogelijk, dat hebben ze in mijn studententijd wel bewezen. Als ik op zoek ga naar iets nieuws trek ik zeker weer aan de bel.”

Vaak gaat het er vooral om wie je kent. Als je gebruik kan maken van een groot netwerk, dan kunnen er mooie deuren voor je open gaan. Vooral in je studententijd, of wanneer je aan het begin van je carrière staat kan je wel wat hulp gebruiken. IT=Alkmaar heeft het netwerk en de kennis om deze hulp te bieden. We hopen veel meer jongeren te kunnen inspireren om voor een technische opleiding en een Alkmaars bedrijf te kiezen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel