De IT=Alkmaar Bedrijven; Van ‘t Kooltuintje naar Managed Hosting 

De IT=Alkmaar Bedrijven; Van ‘t Kooltuintje naar Managed Hosting 

05-03-2020

Van ‘t Kooltuintje naar Managed Hosting 

Ondernemen zat Paul, Tjebbe en Sven in het bloed. In 1997 zijn ze met elkaar het ondernemers avontuur aangegaan maar al ver daarvoor zaten ze samen in allerlei commissies op school. Ze organiseerden feesten, maakten een krant en werden regelmatig gevraagd voor diverse klussen. En steeds vaker werden ze gevraagd voor technische vragen rondom computers. De vrienden zagen een kans en besloten zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. “Het mooie was, dat we ineens werden betaald met geld in plaats van met bier.” aldus Sven Visser, een van de oprichters en eigenaren van Cyso Group in Alkmaar. 

 

De Muur van ‘t Kooltuintje

Een van de eerste klussen was een website maken voor café ‘t Kooltuintje. Voor veel Alkmaarders en studenten een bekende plek in de stad. De vrienden wisten dat veel mensen in café ‘t Kooltuintje berichten voor elkaar achterlieten op de muur in de wc. En dat concept brachten ze naar het internet. Op de website kwam een plek waar mensen een bericht kunnen achterlaten, “Eigenlijk leek het heel veel op Facebook, maar dan in 1996” De vrienden noemden het nieuwe concept ‘De Muur’. 

 

Managed Hosting

Na ‘t Kooltuintje groeiden de vrienden rustig door met het bedrijf. Ze zagen een grote kans in de ontwikkeling van het internet. “We wisten dat op korte termijn alles via het internet zou gaan. Daarom deden we in 2001 alle kantoorautomatisering de deur uit en startten een hostingbedrijf.” Maar de vriendengroep bleek net iets te vroeg te zijn. 

 

“Internet werd op dat moment vooral voor websites en het versturen van e-mails gebruikt, maar e-commerce was nog minimaal. Een van onze eerste klussen was voor vitamineshop.nl maar zij waren hun tijd ver vooruit.” Daarnaast waren de vrienden ook nog gewoon aan het studeren en wisten ze niet zeker of ze zich al 100% op het bedrijf wilden storten. Uiteindelijk hakken ze de knoop door en besluiten het bedrijf uit te gaan bouwen. “Maar ik ben in 2010, na 17 jaar, alsnog afgestudeerd. Wel met een pauze van acht jaar.” 

 

Van Amsterdam naar Alkmaar

De vrienden beginnen in Amsterdam, omdat ze daar op dat moment nog studeren. Maar zitten daar boven een autogarage, ergens achteraf. “We kregen de kans om naar Alkmaar te komen en gingen van een studentikoos hokje naar een echt kantoor aan de Baangracht. Op dat moment maakte ons bedrijf ook echt een sprong en groeiden we door.” Het kantoor aan de Baangracht blijkt al snel te klein te zijn en daarom openen de vrienden een 2e kantoor aan het Luttik Oudorp. “Eerst in een wat kleiner kantoor, daarna zijn we gezamenlijk verderop aan dezelfde gracht in een groter kantoor gaan zitten.” Daar groeien ze ook al snel uit waarna ze een extra locatie aan de Wilhelminalaan openen. Na een aantal jaar besluiten ze alle bedrijven weer bij elkaar te brengen en verhuizen naar het nieuwe pand aan de Wognumsebuurt. “In dit nieuwe kantoor kunnen we weer even verder groeien. We hebben alle faciliteiten in de buurt, een ruimte om evenementen te organiseren, een sportplek een vooral een kantoor waar we weer goed kunnen samenwerken.”

 

Wat is fijn aan ondernemen in Alkmaar? 

“Alkmaar is precies groot genoeg. Het is klein genoeg om persoonlijk te zijn en groot genoeg om door te kunnen groeien. Ook als je meer ruimte en personeel zoekt. De concurrentie is minder hoog in Alkmaar, waardoor we gemakkelijker geschikt personeel kunnen vinden. Daarnaast is voor ons de combinatie tussen wonen en werken beter in balans, we zijn letterlijk dichterbij huis en zijn dus niet onnodig veel tijd kwijt aan reizen. We zijn geboren en getogen Alkmaarders en ondernemen graag in deze regio.” 

 

Benieuwd naar dit Alkmaarse Hosting bedrijf en de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje op de website: https://cyso.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel