De IT=Alkmaar Bedrijven: van Alkmaarse Quake Clan naar IT=Alkmaar

De IT=Alkmaar Bedrijven: van Alkmaarse Quake Clan naar IT=Alkmaar

22-02-2020

Van Alkmaarse Quake Clan naar IT=Alkmaar

In 1998 besluiten vier vrienden om samen in het diepe te springen. Ze kennen elkaar via de computerclub van het ziekenhuis en spelen regelmatig Doom en Quake samen. Daardoor staan ze ook wel bekend als de Alkmaarse Quake Clan. De vriendengroep besluit een ICT bedrijf op te zetten en ruim 20 jaar later is dit uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 160 collega’s. Het Alkmaarse bedrijf Triple is voor velen een begrip in Alkmaar.

Groeien in Alkmaar 

In een pand aan de Pettemerstraat startten Schalk, Roderick, Erik en Clemens het Alkmaarse bedrijf Triple. “In eerste instantie zat Clemens alleen op kantoor maar er snel kwamen daar de eerste collega’s bij. Zo’n twaalf jaar geleden zijn we met ongeveer 40 collega’s verhuisd van Pettemerstraat naar de Keesomstraat. “ Maar ook daar groeit het bedrijf hard door. Ondertussen zijn ze met ruim 160 collega’s en groeit Triple nog steeds door.

year 2K problemNieuwe producten ontwikkelen

“We ontwikkelen en bedenken nieuwe producten, dus we zitten niet aan een vast stramien vast. We kijken naar ontwikkelingen in de markt en bedenken waar in de toekomst behoefte aan is. Sommige mensen kennen Triple ook als Triple IT, maar al aantal jaar geleden is de IT er heel bewust vanaf gehaald. “Dat komt omdat we veel meer doen dan alleen IT. We doen ook veel met e-sports, videostreaming maar ook nieuwe concepten zoals het ontwerp van de helm van Max Verstappen.” Voor ons is ook heel belangrijk dat we doen wat we leuk vinden en investeren in producten of diensten die belangrijk zijn. Nu en in de toekomst.”

https://www.wearetriple.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel