5 tips om te doen tijdens de Alkmaarse IT-Week

Cutting Edge Locals

5 tips om te doen tijdens de Alkmaarse IT-Week

15-03-2021

Te gek, je hebt je ingeschreven voor de Alkmaarse IT-Week! Heb je het programma al bekeken? Een overzicht gemaakt van wat je graag wil doen? 

 

Nog niet? No worries. 

 

We geven je graag een aantal handvatten om voor jou het beste uit het aanbod te halen. Jij bepaalt wat, wanneer, waar en hoe.

 

1. Elke dag een keynote bekijken

Speciaal voor de Alkmaarse IT-Week zijn er inspirerende talks vanuit de bij IT=Alkmaar aangesloten bedrijven opgenomen. De sprekers nemen je mee in een actueel onderwerp dat speelt binnen hun organisatie. Of het nu gaat om de ontwikkelingen binnen hosting, duurzame innovatie of veilig internet; er zit ongetwijfeld een onderwerp tussen dat jou aanspreekt. Of bekijk ze gewoon allemaal! Iedere dag om 16:00 uur gaat er een nieuwe talk live. Niets missen? Blok een uurtje per dag in je agenda en stream de talks van onze keynote speakers. Het programma van de talks vind je hier.

 

2. Artikelen met de CEL’s lezen

Het is je vast niet ontgaan, het thema van dit jaar is Cutting Edge Locals: lokale pioniers in hun vakgebied. Om jouw beeld van een CEL wat scherper te krijgen kun je hier alvast een aantal artikelen over te lezen. In onze nieuwsrubriek lees je bijvoorbeeld hoe Marco van Schagen met zijn junior IOT-bus de Alkmaarse jeugd inspireert en hoe wethouder Elly Konijn-Vermaas aankijkt tegen de IT-sector in Alkmaar. Ook lees je dat CEL misschien een term van nu is, maar dat het lokale pionierschap eeuwenoud is. Neem Willem Bleau en Pieter van Foreest; twee Alkmaarders die de toon zetten in hun tijd. Kortom; lees je in en verbreed je kennis!

 

3. Video’s van de Alkmaarse IT-bedrijven bekijken

Ben je benieuwd welke bedrijven zijn aangesloten bij IT=Alkmaar? Wil je weten waar ze zich mee bezighouden? Overweeg je aan de slag te gaan bij een ander Alkmaars IT-bedrijf? Op deze pagina presenteren alle bedrijven zich in een inspirerende video. Het netwerken zoals we dat gewend zijn is momenteel niet mogelijk, maar op deze manier kun je tóch kennismaken; een gevoel krijgen bij een bedrijf, de mensen die er werken, hun dagelijkse werk en hun missie.

 

4. Meekijken met een (live) webinar

De webinars zijn er om je enerzijds verdieping te bieden op een specifiek onderwerp en om je anderzijds praktijkvoorbeelden te tonen. Xolphin komt met het webinar ‘Encryptie gekraakt’ en geeft een webinar waarin ze live een API gaan ontwikkelen. Betty Blocks geeft een showcase en een demo over hun platform en Cyso komt met twee webinars over de thema’s security en innovatie. Welke webinars komen op jouw lijst te staan?

 

5. BeerBox bestellen voor de IT-borrel

Na alle interessante webinars en talks sluiten we de eerste Alkmaarse IT-Week op vrijdag 26 maart af met een super-gezellige-fijne-online-IT-borrel! Om 17:00 uur proosten we met elkaar onder het genot van een lekker koud biertje of een smaakvol glas wijn. Speciaal voor deze gelegenheid stelde het Alkmaarse Beer in a Box een IT=Alkmaar BorrelBox samen. Je bestelt ‘m hier.

 

Dit zijn ze, onze tips voor de Alkmaarse IT-Week. Installeer je in je favoriete luie stoel, zet een drankje en wat lekkers klaar en geniet van alles wat voorbij komt tijdens het online event. We doen er alles aan om jouw IT-hart sneller te doen laten kloppen!

 

Maak er een mooie week van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel