Ontdek de Alkmaarse IT

Ontdek de Alkmaarse IT

Alkmaar is een gezellige stad met veel historie, maar ook met oog voor de toekomst. De sfeervolle binnenstad, onder andere wereldberoemd vanwege de Kaasmarkt, ademt één en al nostalgie en gezelligheid. Er is echter meer dan alleen de Kaasmarkt. In Alkmaar kan je niet alleen heerlijk wonen, er is ook ruimte voor sport, recreatie en bedrijvigheid.

In Alkmaar is altijd wat te doen. Wil je als eerste op de hoogte zijn over het laatste nieuws uit de Alkmaarse IT-sector?

Werken in de Alkmaarse IT-sector

Als je op zoek bent naar een uitdagende baan in de IT-sector dan ben je in Alkmaar op de juiste plek. In de stad vind je diverse lokale IT-bedrijven die met de nieuwste technieken werken voor aansprekende internationale merken. Samen met de gemeente hebben deze bedrijven de handen ineen geslagen om van Alkmaar een echte IT-stad te maken, en met succes!  

Benieuwd of er uitdagende carrièrekansen voor jou in het verschiet liggen bij Alkmaarse IT-bedrijven?

Wonen in Alkmaar

De ene persoon voelt zich het meeste thuis in een drukke omgeving, terwijl een ander zich meer op zijn/haar gemak voelt in een rustige setting. In Alkmaar is beide mogelijk! Zo hebben wij een ontzettend sfeervol en bedrijvig stadscentrum, waar altijd een drankje voor je klaarstaat in een van de gezellige café’s aan het Waagplein of op de Plattestenenbrug.

Op een steenworp afstand van het centrum vindt momenteel de herontwikkeling van de Kanaalzone plaats, wat de komende jaren zal resulteren in duizenden extra woningen en voldoende (extra) ruimte voor bedrijven om zich te vestigen. Zo is het mogelijk om zowel dichtbij je werk, als bij het centrum, te gaan wonen.

Ben je wat meer gesteld op je rust dan is het mogelijk om je nieuwe thuis te vinden in een van de wijken rond het centrum of plekken in ons buitengebied. Alkmaar heeft het geluk dat het is omringd door mooie polders en karakteristieke dorpen. Zo kan je op twintig minuten fietsafstand van het centrum toch landelijk te wonen.

Leren van en over de IT-sector

Tijdens de Alkmaarse IT-Week hebben verschillende ondernemers verhalen gedeeld waarin zij lieten zien constant het beste uit zichzelf, het bedrijf en hun producten te willen halen. De webinars en trainingen die daar zijn aangeboden zijn op elk gewenst moment terug te kijken.

Ben jij ook benieuwd naar de verhalen van de Alkmaarse ondernemers?

Op slecht 30 minuten afstand van Amsterdam

De uitstekende infrastructuur is één van de redenen dat steeds meer IT-bedrijven zich in Alkmaar vestigen. Met de auto ben je met een half uurtje in Amsterdam, terwijl er vanaf station Alkmaar Centraal ieder kwartier een intercity vertrekt richting de randstad. Tel daarbij op dat in de stad zelf alles perfect bereikbaar is met de fiets.

Kopie van alkmaar

Sporten en natuur

Naast werken is het ook belangrijk om te ontspannen en daar zijn in Alkmaar en omstreken genoeg mogelijkheden toe. Zo hoef je op een mooie zomerdag maar een half uur te fietsen om lekker een dagje van de zon te kunnen genieten op het strand. Je kan er echter ook voor kiezen om te touren door onze mooie polders.

Wil je iets actievers doen dan kan dat ook zeker. In de winter kan je heerlijk schaatsen bij ijsbaan De Meent, terwijl er aan de overkant van de weg een waar sportpaleis is met een indoor wielerbaan. Dit sportpaleis zal komende jaren gerenoveerd gaan worden, waardoor we binnenkort weer beschikken over een hypermodern complex.

Ben je meer een outdoor-type dan zijn er bossen en duinen in de buurt voor een rustgevende wandeling en is er een mountainbike parcours voor de mensen die van wat meer actie houden. Met de Hoornsevaart beschikt Alkmaar bovendien over een zwembad met zowel binnen- als buitenbaden.